Tomahawk Steak Rub

Een tomahawk steak of cowboy steak is een groot stuk rib-eye met bot. Het is een stoer stuk vlees wat bij een echte barbecue hoort. Met de tomahawk steak rub maak jij een heerlijke steak. De tomahawk rub heeft een vleugje Indiase kruiden waar de vleessmaak goed naar voren komt. 

Inhoudsopgave Tomahawk Steak Rub

De Tomahawk steak rub is eenvoudig en snel te maken. Maar is iets meer dan alleen het mixen van de kruiden zoals we gewend zijn. We gaan namelijk eerst de koriander, komijn en venkelzaad verwarmen. Vervolgens vermalen we de geroosterde zaden en mengen we het met de andere kruiden waaronder: knoflook, ui, mosterd, paprika, peterselie en zwarte peper.

Ingrediënten Tomahawk Steak Rub

Dit recept is goed voor twee grote tomahawk-steaks. We begrijpen dat je niet direct twee tomahawk steaks gaat bereiden. De cowboy steak rub is luchtdicht bewaard ongeveer zes maanden houdbaar. 

Zaden om te roosteren: 

  • 2 eetlepel korianderzaad
  • 2 eetlepels komijnzaad
  • 2 eetlepels venkelzaad
  • 1 eetlepel kardemom heel

 

Niet te roosteren kruiden en specerijen:

  • 2 eetlepels gemalen koffie
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 1 eetlepel mosterdpoeder
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel gedroogde peterselie
  • 2 theelepels gebroken zwarte peper

Bereiding Tomahawk Steak Rub

Stap 1) Meet alle kruiden af

Stap 2) Doe de korianderzaad, komijnzaad, venkelzaad en kardemom heel in een steelpan op laag vuur. Rooster de zaden een beetje bruin. 

Stap 3) Verpulver de zaden tot poeder

Stap 4) Neem een kom en mix de gemalen zaden met de andere kruiden en specerijen

Stap 5) Gebruik de kruiden en wat overblijft bewaar je in een luchtdichte pot. Dit kan je vervolgens maximaal zes maanden bewaren op een donkere plek.

Insmeren van de Tomahawk

Wees gul met het insmeren van de kruiden, de cowboy steak is dik en tijdens het barbecueën of bakken zal een groot deel verdwijnen. Voor wie maak jij deze lekkere steak inclusief rub? 

Tomahawk Steak Rub
Schuiven naar boven