Montreal Seasoning Steak Rub Kruiden

Montreal steak kruiden ofwel Montreal seasoning steak is een kruidenmengsel welke je als barbecue liefhebber geprobeerd moet hebben. De Montreal kruidenmix kan op veel verschillende manieren gebruikt worden maar is het populairst op steaks. De mix bestaat uit een aantal standaard bekende kruiden waarvan je het grootste gedeelte vast wel in huis hebt. 

Inhoudsopgave Montreal Seasoning Steak Rub Kruiden

Eerst een heel klein beetje geschiedenis. De Montreal-kruiden zijn bedacht door een delicatessenwinkel in Montreal. Een van de medewerkers van de winkel begon de kruiden te mixen waaruit een lekkere kruidenmix kwam. Vandaar de naam Montreal. 

Tegenwoordig zijn er verschillende recepten online te vinden. En is het niet echt bekend wat nou echt de echte Montreal-mix is. Een ding wat wel zeker is dat de mix uit de volgende hoofd ingrediënten bestaat: zout, peper, knoflook, ui, dille en koriander. Allemaal gedroogd! 

Montreal Seasoning ingrediënten

Dit zijn de ingrediënten voor een Montreal rub mix. De bereiding is eenvoudig. Mix alle ingrediënten in een kom of potje. 

  • 2 eetlepels paprikapoeder (geen gerookte paprikapoeder!)
  • 2 eetlepels zwarte peper gebroken
  • 1 eetlepels knoflookpoeder 
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 1 eetlepel korianderzaad gemalen
  • 1 eetlepel dillezaad gemalen
  • 1 eetlepel chili vlokken 

Wij van bbq-recepten brengen altijd eerst een laagje zout aan. Vervolgens strooien wij de rub over het stuk. Hierdoor gebruik je de hoeveelheid zout wat jij voor dit stuk wil gebruiken. 

Eenmaal in een potje heb je een behoorlijke hoeveelheid kruiden. Deze kruiden ga je vast niet allemaal in een keer gebruiken. Bewaar de mix luchtdicht op een donkere plek. Hierdoor is de mix een aantal maanden houdbaar. 

Veelgestelde vragen over Montreal Seasoning Steak

De Montreal rub bestaat onder andere uit zout, zwarte peper, knoflook, ui, dille en koriander. Dit zijn allemaal gedroogde kruiden gemixt tot een kruidenmix.  

De smaak van de Canadese steak-kruiden is gedurfd en pittig. Het heeft een milde zoetheid van sinaasappelschil.

Het het Montreal steak rub omdat het ontwikkelt is in de stad Montreal. 

De kruidenmix breng je aan voordat het vlees de barbecue, pan, oven of kamado in gaat. 

Montreal Seasoning Steak Rub Kruiden
Schuiven naar boven