Kansas City Rib Rub

Kansas City staat bekend om haar barbecue spareribs. En daar is een bekende sparerib rub ontwikkeld. Hier lees hoe je een traditionele Kansas City rub maakt. 

Inhoudsopgave Kansas City Rib Rub

Ingrediënten Kansas City Rib Rub

We gaan veel kruiden met elkaar mengen. Het onderstaande recept is wel goed voor 6 spareribs. Ga je geen zes spareribs bereiden? Bewaar dan de kruiden in luchtdicht potje en zet het op een donkere plek. 

  • 8 eetlepels bruine suiker
  • 4 eetlepels paprikapoeder 
  • 1 eetlepel zwarte peper (fijn)
  • 1 eetlepel chilipoeder 
  • 1 eetlepel knoflookpoeder 
  • 1 eetlepel uienpoeder 
  • 1 theelepel cayennepeper 

We maken geen gebruik van zout. Zout brengen we direct aan op het vlees. Dit omdat het ene stuk meer zout nodig heeft dan het andere.

Bereiding Kansas City Rib Rub

Stap 1) Neem een kom of bakje en doe hier alle ingrediënten in

Stap 2) Meng of schud de ingrediënten door elkaar 

Stap 3) Gebruik nu de ingrediënten op een sparerib. Natuurlijk werkt dit ook perfect op andere stukken vlees zoals kip, rund of varken. 

Waarschijnlijk houd je veel kruidenmix Kansas City over. Bewaar dit in een luchtdicht potje. De kruidenmix is dan ongeveer nog 6 maanden houdbaar. 

Tip: gebruik van de kruidenmixen op vlees

Eenmaal je rub klaar is moet het op de juiste manier gebruikt worden. Zorg dat je de ribben schoongemaakt hebt en vervolgens droogt dept met keukenpapier. 

Strooi de spareribs volledig in. Hiermee bedoelen we beide kanten en zijkanten. Zodra de sparerib de rub niet meer vast houdt heb je voldoende kruiden gebruikt. 

Deze droge rub is bedacht om het vlees langzaam en indirect te garen. Dit kan in de oven of barbecue. Door het op hoge temperaturen te bereiden verbranden de kruiden. 

Kansas City Rib Rub
Schuiven naar boven