Sauzen, Marinades, Rubs & Kruiden

Wat is een “glaze” barbecue?

Een glaze is een saus dat tijdens het koken op het gerecht wordt aangebracht. Het bekendste voorbeeld is een spareribs glaze tijdens de 3-2-1 methode. Maar wat is het verschil tussen een “glaze” en een “saus”? De kleine verschillen en meer over glaze vertellen we in dit artikel. Glaze is een Engelse term dat naar […]

Kansas City Rib Rub

Kansas City staat bekend om haar barbecue spareribs. En daar is een bekende sparerib rub ontwikkeld. Hier lees hoe je een traditionele Kansas City rub maakt.  Ingrediënten Kansas City Rib Rub We gaan veel kruiden met elkaar mengen. Het onderstaande recept is wel goed voor 6 spareribs. Ga je geen zes spareribs bereiden? Bewaar dan […]

Hot Rib Rub

Is pittig eten je ding? De hot rib rub is een pittige rub voor spareribs. Maar wij vinden dit ook lekker op een lekkere steak of kip gerecht. Denk bijvoorbeeld aan hotwings. De hot rib rub is een mix van chili en cayenne pepers.  Ingrediënten Hot Rib Rub Deze rib rub is voor meerdere kilo’s […]

Tomahawk Steak Rub

Een tomahawk steak of cowboy steak is een groot stuk rib-eye met bot. Het is een stoer stuk vlees wat bij een echte barbecue hoort. Met de tomahawk steak rub maak jij een heerlijke steak. De tomahawk rub heeft een vleugje Indiase kruiden waar de vleessmaak goed naar voren komt.  De Tomahawk steak rub is […]

Montreal Seasoning Steak Rub Kruiden

Montreal steak kruiden ofwel Montreal seasoning steak is een kruidenmengsel welke je als barbecue liefhebber geprobeerd moet hebben. De Montreal kruidenmix kan op veel verschillende manieren gebruikt worden maar is het populairst op steaks. De mix bestaat uit een aantal standaard bekende kruiden waarvan je het grootste gedeelte vast wel in huis hebt.  Eerst een […]

Schuiven naar boven