T-Bone Steak

Alles over het kopen, bereiden en bewaren van een T-Bone steak. De T-Bone steak heeft zijn naam te danken aan de T-vormige bot. Als je genoten hebt van het vlees blijft de typische T-vorm in bot over. De T-Bone is populair om direct op hoge temperaturen grillen. De T-bone steak is een premium stukje vlees dat bestaat uit ossenhaas en entrecote, maar daar later meer over. 

Inhoudsopgave T-Bone Steak

t-bone steak bbq

Wat is een T-Bone Steak?

De T-Bone wordt gesneden uit de dunne lende dat afkomstig is uit het midden van de rug. Het is een stoer stuk barbecue vlees net als een Tomahawk Steak. Wat veel mensen niet weten is dat de T-Bone bestaat uit een klein stukje ossenhaas en een groter deel entrecote. De twee verschillende stukken worden gescheiden door het stuk bot. T-Bone heeft een broer en dit is de Porterhouse Steak. De Porterhouse steak lijkt erg op de T-Bone maar heeft het meer ossenhaas.

De T-Bone heeft een echte vleessmaak en malsheid zoals we dat kennen van de entrecote en ossenhaas. Wij raden aan om een steak van minimaal 2,5 centimeter dik te kopen en het liefst dikker. 

Hoe smaakt de T-Bone Steak?

De T-bone bevat het meest malse stukje rundvlees de ossenhaas. Daarnaast heeft en een groter stuk entrecote steak. De ossenhaas is mager maar zeer mals en de entrecote is mals en heeft wat vet voor extra smaak. De T-Bone steak is het beste van twee werelden in één steak. 

Waar T-Bone Steak kopen?

Wij adviseren om een T-Bone Steak online of bij de bekende groothandels te kopen. Met de bekende groothandels bedoelen we Sligro, Makro en Hanos. Online en in de groothandels vind je de dikkere stukken T-Bone steaks. In de supermarkt zijn ze vaak slechts 1 centimeter dik en dat is niet ideaal om te grillen. Koop een Steak van minimaal 2,5 centimeter dik, dit geeft het beste eindresultaat. 

Hoe de T-Bone bereiden op de Grill?

De T-bone is gemaakt om te grillen boven de hete kolen. De T-Bone heeft voldoende vet wat het hoge vuur beschermt. Pas een beetje op voor de ossenhaas kant. Deze bereikt sneller de kerntemperatuur dan de entrecote kant. 

Doordat de T-Bone steaks snel en op hoog vuur bereid wordt heeft het alleen wat zout nodig. Na het grillen kan je het nog op smaak brengen met gebroken zwarte peper. 

Veel gestelde vragen?

T-Bone is een stuk van rund of kalfs vlees wat gesneden is uit de dunne lende. Het stuk vlees bestaat uit een stukje ossenhaas en een groter deel entrecote. 

Zeker, T-Bone steak is heerlijk mals. Want het stukje vlees bestaat uit ossenhaas wat gezien wordt als een van de meest malse stukjes rund. Daarnaast bestaat het uit entrecote steak. Dit stukje bevat vet en marmering wat het vlees mals houd en smaak geeft.

Inhoud wissel
T-Bone Steak
Schuiven naar boven