Het grillen van een steak of biefstuk lijkt misschien eenvoudig taak, of juist helemaal niet. Maar wil jij je steak op de juiste kerntemperatuur dan wordt het vaak lastig als amateur kok. De steaks zijn vaak verschillend; dik, dun, rond en met een beetje pech niet overal gelijk. Maar of je nu een T-Bone steak […]
T-Bone Steak
Alles over het kopen, bereiden en bewaren van een T-Bone steak. De T-Bone steak heeft zijn naam te danken aan de T-vormige bot. Als je genoten hebt van het vlees blijft de typische T-vorm in bot over. De T-Bone is populair om direct op hoge temperaturen grillen. De T-bone steak is een premium stukje vlees […]
Ribeye Steak
Rib-Eye steak is een van de lekkerste delen van rundvlees. Rib eye wordt ook al prime-rib of rib roast genoemd. Rib Eye is een gewild stuk vlees, dit komt door zijn volle smaak en zachte textuur. Ribeye heeft een mooie marmering dat zorgt voor smaak en sappig stukje. De ribeye wordt maar weinig gebruikt door […]
Entrecote / Sirloin Steak
De entrecote is gesneden uit het ribeye gedeelte. Om wat preciezer te zijn na het stuk cote du boeuf. Het bot wordt verwijderd, delen vet en andere harde stugge stukken wordt weggesneden omdat dit te taai is. De entrecote is eigenlijk een stukje T-bond maar dan zonder bot en een klein stukje ossenhaas. De entrecote […]
Picanha Steak
Picanha of in het Nederlands staartstuk is een stuk vlees van de romp. De Picanha kunnen we herkennen aan een dikke driehoekige vorm met een dikke vetlaag(vetkap). Doordat de staartstuk weinig gebruikt wordt is het een mals en sappig stukje vlees. Staartstuk wordt vaak geserveerd met chimichurri saus. Picanha heeft de laatste jaren in Nederland […]
Tri Tip / Maminha Steak
Tri Tip, Maminha, rund Ezeltje of liesstuk. Modern of ouderwets het betekent allemaal hetzelfde. Tri Tip is perfect op de barbecue. Het heeft een lekker vetkap en vet marmering van binnen. Door de Miminha indirect te bereiden smelt het vet mooi door het vlees. Dit zorgt voor veel smaak en malsheid. Tri Tip / Maminha […]
Flat Iron Steak
Flat Iron Steaks is een biefstuk dat gesneden is uit de rundersukade. De rundersukade heeft zeen, vellen, vliezen en vet. Dit wordt allemaal uit de sukade verwijderd tot er een Flat Iron Steak overblijft. Flat Iron Steaks is perfect voor in de pan of barbecue, maar daar in dit artikel straks meer over. Flat Iron […]