Rassen

Rassen Vlees (verschillende soorten)

Veel verschillende vlees soorten ook nog eens verschillende soorten vleesrassen. Tegenwoordig letten we steeds beter op wat we eten. En het verschil in vleesras is een belangrijk onderdeel geworden. Zo kennen we bijvoorbeeld allemaal wel Ibérico, Wagyu en Black Angus. 

Wagyu Rundvlees Ras

Wagyu is de koning onder de rundvlees rassen. Wagyu vlees is dooraderd met kleine lijntjes vet en is hierdoor het meest malse en lekkerste stukje rundvlees. 

Wagyu vlees bestaat in verschillende gradaties. Deze gradaties in marmering worden aangegeven van A1 tot en met A5. Waarvan Wagyu A5 het beste van het beste is omdat de marmering optimaal is zoals op de afbeelding.

Omdat wij Wagyu vlees zo speciaal vinden hebben wij een apart artikel gewijd aan dit speciale vleesras. Lees hier meer over Wagyu vlees

Wagyu Rundvlees A5 marmering

Rubia Gallega (ES)

Rubia Gallega blond vee uit spanje galicie

Rubia Gallega ofwel Galician Blond is een blond vee dat gehouden wordt in het noordwesten van Spanje in het gebied van Galicië. De koe is multifunctioneel want het wordt gehouden voor mlek en kwaliteitsvlees. 

  • Meer over het ras Rubia Gallega

Bommelse Blonde (NL)

bommelse blonde d'aquitaine van nederlandse bodem

Heifer Gold

Schuiven naar boven