Hamburgers horen bij een zomerse bbq. Zeker als je gaat barbecueën met de kinderen erbij zal een lekkere hamburger, eventueel met een broodje, goed in de smaak vallen.

Een lekkere hamburger is even een werkje, is hij eenmaal klaar dan heb je ook echt eer van je werk.

Vandaag een lekker bbq recept voor zelfgemaakte hamburgers. Voel je absoluut vrij om te experimenteren met smaken en ingrediënten, een lekkere hamburger ziet er voor iedereen anders uit.


Ingrediënten voor dit bbq hamburger recept

rundergehakt of half-om-halfpaneermeel
1 uimosterd
zout en peperknoflook
paprikapoederchilipoeder
ketchup1 ei

Zelfgemaakte hamburgers van de BBQ

Zelf hamburgers maken

De lekkerste hamburgers maak je met half-om-half gehakt. Dat is net wat vetter en dat komt de smaak van de hamburger ten goede.

Hou je van mager vlees, neem dan rundergehakt. Voor vijf tot zeven hamburgers heb je ongeveer 500 gram gehakt nodig. Doe dit gehakt in een diepe kom waar nog ruimte is voor de andere ingrediënten.

Voeg aan het gehakt 1 heel ei toe en doe er daarna een paar eetlepels paneermeel bij. Maak het mengsel op smaak met peper en zout en ga nu verder met de andere ingrediënten voor deze lekkere hamburger.

Snipper een halve ui fijn en doe deze bij het gehakt. Voeg een eetlepel mosterd en een eetlepel ketchup toe en maak de hamburger kruidig door een theelepel chilipoeder en een theelepel paprika poeder aan het mengsel toe te voegen. Pers tenslotte een teentje knoflook boven het gehakt.

Was nu je handen goed en kneed daarna met blote handen het mengsel voor de hamburgers goed dooreen. Als het mengsel te nat is en als je er dus geen mooie ballen van kunt maken kun je wat paneermeel toevoegen. Ook kun je naar smaak nog wat extra peper, zout, paprikapoeder of chilipoeder toevoegen. Ook is het mogelijk om nu nog wat extra verse kruiden toe te voegen. Denk aan peterselie, oregano of tijm. Hak deze kruiden fijn en kneed ze door het hamburger-gehakt. Ook kun je variëren met kleine stukjes augurk of bijvoorbeeld olijf door het gehaktmengsel.

Was nu je handen goed en kneed daarna met blote handen het mengsel voor de hamburgers goed dooreen. Als het mengsel te nat is en als je er dus geen mooie ballen van kunt maken kun je wat paneermeel toevoegen.

Ook kun je naar smaak nog wat extra peper, zout, paprikapoeder of chilipoeder toevoegen. Ook is het mogelijk om nu nog wat extra verse kruiden toe te voegen.

Denk aan peterselie, oregano of tijm. Hak deze kruiden fijn en kneed ze door het hamburger-gehakt. Ook kun je variëren met kleine stukjes augurk of bijvoorbeeld olijf door het gehaktmengsel.

Maak daarna mooie gelijkmatige gehaktballen en pers deze tussen je twee handen in het formaat van een hamburger. Rooster de hamburgers in ongeveer 14 minuten gaar boven de hete kolen van je barbecue.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *