Een varkenskoteletje is een prima onderdeel van een gerecht uit de Hollandse keuken: goed bakken, een heerlijke jus erbij en smullen maar! Ook op de barbecue is een koteletje echter niet te versmaden, zeker niet als hij goed gemarineerd en daarna kort geroosterd wordt!

Ingredienten voor dit barbecue vlees recept

2 deciliter olie2 el sojasaus
2 sjalotten1 tl tabasco
2 el honing2 teentjes knoflook
varkenskoteletjeszout

Zoals bij de meeste barbecue gerechten die gemarineerd moeten worden geld ook voor dit gerecht dat het vlees lang moet marineren. Reken voor dit gerecht op minimaal 6 uur! Idealiter marineert U het vlees de avond van te voren! Dit garandeert een heerlijke smaak!

De marinade voor de varkenskoteletten maakt U als volgt: pel de sjalotjes en snipper ze zo fijn als mogelijk. Daarna de olie met de sojasaus, de honing en de tabasco vermengen. Voeg aan dit mengsel de versnipperde sjalotjes, de geperste knoflook en naar smaak zout toe. Uiteindelijk goed roeren om alle ingredienten goed te vermengen.

Neem een grote schaal en leg hierin de koteletten. Giet vervolgens de marinade over het vlees en dek de schaal af. Nu de schaal in de koelkast plaatsen en minimaal 6uur laten staan.

De koteletten kunnen vervolgens in ongeveer 10 minuten op een hete barbecue geroosterd worden. Sprenkel tijdens het roosteren nog wat marinade over de koteletten heen!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *