Varkenshaas is nou niet een stuk vlees wat je op de barbecue zou verwachten: wij maken met kerst regelmatig een lekker varkenshaasje klaar! Toch vond ik op internet een bbq recept met varkenshaas als belangrijkste ingredient!

Ingredienten voor dit bbq vlees recept

1 varkenshaas1 ons ontbijtspek
2 laurierblaadjes2 el tijm

Neem een groot stuk aluminiumfolie en leg de varkenshaas hier op. Strooi nu de fijngehakte tijm en de laurierblaadjes over het varkenshaasje heen en maal hier vervolgens de peper overheen. Nu de plakjes ontbijtspek over het vlees heenleggen. Zorg trouwens voor behapbare stukken ontbijtspek!

Vouw het varkenshaasjes dubbel en bind hem met bindtouw, wat je bij de slager kunt krijgen als je om rollade-touw vraagt, stevig vast. Pak nu het varkenshaasje in het aluminiumfolie. Leg nu het varkenshaasje in de koelkast en laat het vlees hierin minimaal twee uur marineren.

Nadat de smaken goed in het stuk vlees zijn getrokken kan het folie verwijderd worden. Rooster het varkenshaasje in ongeveer 20 minuten gaar op de barbecue. Het is niet erg als het vlees van binnen nog wat rose is! Als het varkenshaasje erg gaar uitziet het bindtouw verwijderen, de laurierblaadjes verwijderen en smullen maar!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *