Spare ribs van de barbecue

categorie: bbq vlees recepten • ingredienten: print dit recept

Beoordeel dit bbq recept

Om andere mensen te laten weten of dit BBQ recept wel echt de moeite waard is kun je hieronder aangeven wat jij van dit recept vindt.

Spare ribs worden over de hele wereld van de barbecue gegeten! Een lekker mals stukje varkensvlees voorzien van een botje, wat je prima als handvat kunt gebruiken! In de winkel zijn kant-en-klare spare ribs te koop. Zelf marineren vind ik veel lekkerder, daarom hierbij een bbq recept voor een spare rib marinade.

Ingredienten voor een spare-rib marinade

2 el zonnebloemoliepeper en zout
2 tl bruine (basterd) suiker2 tenen knoflook
1 el worchester saus2 el sambal
1 el citroensap1 pakje gezeefde tomaten
2 el wijnazijn

De marinade die we in dit recept klaar gaan maken is geschikt voor ongeveer 2 kilo spare-ribs. Neem een grote schaal en meng daarin de verschillende ingrediënten goed door elkaar. Bestrijk de voorgegaarde spare-ribs vervolgens met de marinade en laat ze vervolgens minstens een nacht in de koelkast de smaak van de marinade opnemen.

Rooster de spare-ribs op een matig hete barbecue in 10 tot 15 minuten gaar. Een lekker sausje en wat salade erbij en dan lekker smullen! Eet smakelijk!