Spare-ribs…. heerlijk op de BBQ natuurlijk! Zeker als je ze eerst in de oven goed voorgaart waarna je ze op een hete barbecue kort roostert, werkelijk om je vingers bij op te eten. In dit recept een heerlijke witte wijn en honing marinade voor de lekkerste spare-ribs. Houd wel rekening met het feit dat dit barbecue recept de nodige tijd kost.

spare ribs in honing witte wijn marinade

3 kilo spare ribsflesje goedkope witte wijn
1 halve pot honingtwee el mosterd
peperzout
3 tenen knoflookolijfolie
peper en zout

Maak eerst de marinade voor de spareribs. Neem hiervoor een diepe kom en schenk hier een halve pot honing. Schenk er vervolgens een gelijk deel witte wijn bij en roer goed. Nu 7 eetlepels ketjap manis en 7 eetlepels zonnebloem of olijfolie toevoegen. Pers vervolgens drie ongepelde tenen knoflook door het mengsel en maak de bbq marinade af met peper, zout en twee theelepels mosterd.
Leg de ongekookte, verse, spareribs in een diepe ovenschaal en schenk de marinade over de spare-ribs heen. Laat de spare ribs nu minimaal 8 uur in de koelkast de smaken van de marinade opnemen. Zet vervolgens (in de meeste gevallen de volgende dag) de oven aan op 100 graden. Leg de spare-ribs op een ovenrooster en gaar ze in ongeveer anderhalf uur, afhankelijk van de dikte, gaar.
De spare-ribs zijn nu klaar voor een heerlijk bbq festijn. Je roostert ze kort, in maximaal 8 tot 10 minuten boven de barbecue. Omdat ze al gaar zijn gaat het erom dat de spare-ribs boven de bbq goed warm worden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *