Een shaslick zit standaard in elk bbq pakket wat je bij de slager of de supermarkt koopt! Natuurlijk kun je zelf ook shaslicks klaarmaken voor je barbecue-avondje, lees hier hoe je met een eenvoudig bbq recept de lekkerste shaslicks klaarmaakt!

Ingrediënten voor dit bbq vlees recept

6 uien1 blik gepelde tomaten
3 rode paprika1 el olijfolie
1 spaanse peper2 el honing
1 el ketjap4 tenen knoflook
varkenslappen

De lekkerste shaslicks voor de bbq maak je in twee stappen. De eerste voorbereidingen tref je idealiter een dag van te voren. Dan kun je namelijk het beste het vlees in de marinade zetten. De marinade maak je als volgt.
Pel 3 uien en snijd ze fijn. Hak daarna de spaanse peper fijn (niet vergeten de zaadjes en het wit te verwijderen). De tomaten uit blik in blokjes snijden. Pak vervolgens een diepe schaal en schenk hierin de olie, de ketjap en de honing. Voeg de ui, de tomatenblokjes en de spaanse peper toe en pers de knoflook in de schaal.
Snijd uiteindelijk de hamlappen in vierkante blokjes en vermeng ze goed in de bbq marinade. Laat het vlees afgedekt in de koelkast minimaal 12 uur rusten. Vergeet niet de marinade en het vlees nog even goed door te roeren.
De volgende dag als je verder gaat met de voorbereidingen voor de bbq de uien die je overhebt in grote stukken snijden. Doe dit ook met de paprika en eventueel een paar champignons. Rijg het vlees om en om met de groenten aan een lange satéprikker. Om te voorkomen dat deze verbranden kun je de saté prikkers laten weken in heet water.
Rooster de shaslicks op een hete barbecue in ongeveer 10 minuten gaar. Leg de shaslicks op een minder heet stuk van het bbq rooster anders verbranden de groenten. Eet smakelijk met dit lekkere barbecue recept!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *