rosbief-bbq

Wil je rosbief bereiden op de BBQ? Dan hebben we een heerlijk recept voor je. Rosbief is een kwetsbaar stuk vlees dat je met veel zorg moet bereiden.

Neem vooral de tijd in de voorbereiding van dit bbq-recept en haast je ook niet als je de rosbief op de bbq aan het roosteren bent. Zijn de voorwaarden in orde?

Dan is rosbief op de bbq een heerlijk en vooral gezond (rosbief = mager) vlees-recept.

Rosbief van de BBQ

500 gram rosbief (voor 4 personen)olijfolie
1 el honingverse kruiden (tijm, rozemarijn)
peper en zout

rauwe rosbief voor op de bbq

Zo maak je lekkere rosbief van de BBQ

Vraag aan je slager een mooi stuk rosbief van ongeveer 500 gram. Dan heb je vlees voor ongeveer 2 tot 4 mensen. Meer rosbief kan ook, pas de hoeveelheden van het recept dan aan. 1 Kilo rosbief is bijvoorbeeld genoeg voor 6 personen.

Voorbereiding (ongeveer 1 uur)

Neem de rosbief een uur voor je begint uit de koelkast. Zo komt het vlees op kamertemperatuur waardoor het minder vocht verliest. De rosbief blijft hierdoor sappiger als hij van de bbq komt. Is het vlees op kamertemperatuur bestrijk het dan rondom met olie (olijfolie is prima, zonnebloemolie ook).

Verwarm de oven voor op 110 graden en leg het vlees op een rooster in de oven. Om te voorkomen dat je je oven moet schoonmaken na afloop van de bbq is het handig om er een braadslede onder te zetten. Zo worden de sappen opgevangen.

Rooster het vlees ongeveer 1 uur in de oven en check met een kernthermometer hoe warm de kern is. De perfecte temperatuur van de kern ligt rond de 45 graden.

De Rosbief op de Barbecue

Steek de BBQ ruim op tijd aan en zorg dat het rooster niet te dicht op de kolen zit. Haal de rosbief uit de oven en laat het vlees rusten in aluminiumfolie. Let goed op de kerntemperatuur van de rosbief, met 48 graden is de rosbief op zijn lekkerst, wil je hem gaarder zorg dan voor een hogere temperatuur.

Maak nu het kruidenmengsel voor de marinade. Snijd de verse kruiden fijn en doe ze in een schaaltje. Meng de honing met de verse kruiden en maak de marinade op smaak met peper.

Bestrijk de rosbief met het mengsel. Laat het nog even 10 minuten rusten zodat het mengsel er een beetje intrekt. Grill hem nu op een hete bbq nog ongeveer 10 minuten. Regelmatig keren en bestrijken met de marinade zorgt voor een nog betere smaak.

Is het vlees mooi gebakken? Haal het dan van de bbq en laat het nog even rusten. Snijd nu de rosbief in plakken van ongeveer 1 centimeter en bestrooi het vlees met zout.

Serveer het vlees met wat kruidenboter, een groene salade en een stuk brood. Heerlijk smullen van de lekkerste rosbief van de bbq!