Lamsvlees is vlees van een schaap dat minder dan 1 jaar heeft geleefd. Doordat het dier niet lang heeft geleefd heeft het stukje vlees een bijzondere smaak.

Een schaap draagt over het algemeen veel vet bij zich hierdoor worden de schapen dus vroegtijdig verwerkt.

Aan lamsvlees zit vaak stukjes vet wat zich goed leent voor op de barbecue. Hieronder 5 verschillende lamsvlees recepten voor op de barbecue.

  1. Lamskotelet in heerlijke marinade
  2. Lamsvlees als kebab
  3. Lamsrack van de barbecue
  4. Lamskotelet op de barbecue
  5. Lamsvlees recept voor de barbecue

Lamskotelet in heerlijke marinade

Als je van lamsvlees houdt dan is dit bbq recept er zeker eentje voor jou! In dit recept worden heerlijke lamskoteletjes gemarineerd in een kruidige marinade waarna je de lamskoteletten kort roostert boven de hete kolen van je barbecue.

Begin wel tijdig met marineren, zoals altijd bij bbq recepten waarin je het vlees marineert, zodat de lekkere smaken goed in het lamsvlees kunnen trekken.

Lamsvlees als Kebab

Lamsvlees blijft voor veel mensen een brug te ver als het aankomt op een bereiding op de barbecue. 

Jammer, lamsvlees heeft een heerlijke smaak en bij bereiding boven de hete kolen van je bbq komt deze nog beter tot zijn recht.

Lamsrack van de barbecue

Een hele lamsrack op de barbecue. Heerlijk mals en zacht vlees en zelf gemarineerd met peper, zout, peterselie en verse tijm.

Lamskotelet op de barbecue

Toen ik nog in de supermarkt werkte verkochten wij steeds meer lamsvlees tijdens de mooie zomermaanden. Steeds meer klanten ontdekten namelijk dat bijvoorbeeld een lamskotelet heerlijk smaakt van de barbecue!

Lamsvlees recept voor de barbecue