Lamsvlees van de barbecue komt steeds meer in trek, niet verwonderlijk, lamsvlees is lekker mals en smaakt net wat anders dan een varkenskarbonade of een entrecote! Hierbij een simpel barbecue recept op basis van lamsvlees!

Ingredienten voor dit barbecue recept

1 bol knoflook3 el olijfolie
spaanse peper600 gram lamsvlees
saté prikkers

Vraag aan de slager waar je het lamsvlees koopt of hij het in vierkante blokjes van ongeveer 2 centimeter wil snijden. Dit scheelt in de voorbereidingstijd van dit bbq recept!
Maak de knoflooktenen schoon en snijd ze daarna in drieën. Rijg aan een cocktailprikker vervolgens twee plakken knoflook en twee stukken lamsvlees. Heb je nog ruimte over of gebruik je lange prikkers rijg dan lekker door!
Maak de marinade door de olie in een schaal te vermengen met twee uitgeperste tenen knoflook en een fijngesneden spaanse peper. Houd je van een pittige marinade? Dan kun je gerust twee spaanse pepers fijnsnijden en deze toevoegen aan het olie/knoflookmengsel.
Bestrijk de spiezen met de marinade en rooster deze boven een hete barbecue in ongeveer 10 minuten gaar. Zijn de stukjes vlees kleiner dan kun je de barbecue tijd iets korter maken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *