Lamsrack van de Barbecue

Heerlijk vers en vooral sappig stukje Lamsrack op de barbecue.

De AH heeft tegenwoordig ook wat exclusiever vlees in de schappen liggen.

Zo dus ook een heerlijk stukje Lamsrack uit Nieuw-Zeeland.

De verse Lamsrack wordt bereid met wat peper en zout. Daarnaast met een toevoeging van verse peterselie en tijm.

Lamsrack bevat aan de buitenkant een redelijk stukje vet. Dit stukje vet smelt op de barbecue snel weg en wordt lekker krokant.

Ingrediënten Lamsrack van de barbecue

Alle ingrediënten voor dit recepten zijn te koop bij de AH.nl 

1 verpakking Lamsrack AH.nl

Zout en peper

Verse peterselie

Verse tijm

Lamsrack van de Barbecue van de ah

Bereiding Lamsrack op de barbecue

Zorg voor dat je begint met de Lamsrack dat je een koude en warme zone creëren. De Lamsrack mag in het begin op de warme hete zone zodat het vet karameliseert. Daarnaast krijgt de Lamsrack een zeer mooie gebarbecuede kleur.

  1. neem de Lamsrack uit de verpakking en laat deze minimaal 15 minuten op een bord liggen en dep het vocht van het vlees
  2. Peper, zout en snij de verse kruiden in kleine stukjes en druk/veeg dit op de Lamsrack aan alle kanten en zijkanten
  3. Laat het nu nog even 5 minuten intrekken voordat de Lamsrack op direct vuur gelegd wordt
  4. Leg nu de Lamsrack op direct vuur. Dus op het heetste gedeelte. Bak elke kant van de Lamsrack ongeveer 4 minuten. Blijf bij het stukje vlees, zodat het niet aanbrandt!
  5. Alle kanten mooi dicht geschroeid? Leg nu de Lamsrack op het koudere gedeelte. En laat het hier naar smaak verder garen.
  6. Voel met je vinger of tang net zoals bij een biefstuk hoe gaar de Lamsrack is. Een beetje rosé is het lekkerste.

Snij de lamsrack met een scherp mes in mooie stukjes zoals op de afbeelding.

Extra; vul de verse kruiden aan met bijvoorbeeld wat knoflook. Laat hieronder jouw Lamsrack creatie achter.