Toen ik nog in de supermarkt werkte verkochten wij steeds meer lamsvlees tijdens de mooie zomermaanden. Steeds meer klanten ontdekten namelijk dat bijvoorbeeld een lamskotelet heerlijk smaakt van de barbecue!

Ingredienten voor dit barbecue vlees recept

4 lamskoteletten4 el olijfolie
2 el citroensap1 ui
1 teen knoflook1 tl dragon
1 el chilisauskruizemunt
tijmpeper

Ook dit barbecue recept bestaat uit 2 stappen. Eerst maak je de marinade waarmee je het vlees een lekker smaakje geeft. Daarna rooster je het vlees boven de barbecue gaar, zodat je een heerlijk stukje lamsvlees op je bord krijgt!

Eerst de marinade dan maar: Maak de ui schoon en snipper hem fijn en doe hetzelfde met de knoflook. Neem dan een diepe schaal en vermeng daarin de olijfolie met de ui en de knoflook. Voeg daarna de een snufje kruizemunt en een snufje tijm toe. Dan de chilisaus, de dragon en het citroensap. Voeg uiteindelijk naar smaak wat peper toe aan de marinade. Alles goer roeren en dan lamskoteletjes in de marinade doen. Zorg ervoor dat het vlees aan alle kanten goed in aanraking is geweest met de marinade.

Laat nu het vlees even in de marinade staan zodat de ingredienten goed in het vlees kunnen trekken. In de tussentijd kun je bijvoorbeeld een lekkere mojito cocktail klaarmaken! Rooster nu de lamskoteletjes boven de barbecue in ongeveer 10 minuten gaar. Vergeet niet om tijdens het roosteren de lamskoteletjes zo nu en dan in te smeren met de marinade!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *