Grill eens een lamskotelet op de barbecue

Toen ik nog in de supermarkt werkte verkochten wij steeds meer lamsvlees tijdens de mooie zomermaanden. Natuurlijk is een stukje lam ook perfect voor in de winter.

Steeds meer klanten ontdekten namelijk dat bijvoorbeeld een lamskotelet heerlijk smaakt van de barbecue!

Ingredienten voor dit barbecue vlees recept

4 lamskoteletten4 el olijfolie
2 el citroensap1 ui
1 teen knoflook1 tl dragon
1 el chilisauskruizemunt
tijmpeper

Ook dit barbecue recept bestaat uit 2 stappen. Eerst maak je de marinade waarmee je het lam een lekker smaakje geeft. Daarna rooster je het vlees boven de barbecue gaar, zodat je een heerlijk stukje lamsvlees op je bord krijgt!

Grill een hele lamsrack op de barbecue en geniet van een heerlijk stuk lam. Met enkel verse tijm en peterselie maak jij zelf zachte rose lamsracks op de barbecue.

Recept: hele lamsrack van de barbecue

Maak van lamsgehakt: lamskebab met rode ui, paprika poeder, pepers, komijn en nog een aantal andere specerijen.

Recept: lamskebab van de barbecue

4 lamskoteletjes in onder andere knoflook, munt, chilisaus, peper en tijm. Eenvoudig en snel gaar op de barbecue.

Recept: lamskotelet voor op de barbecue

Lamsvlees op een stokje met olijfolie en geperste knoflook. Simpel en snel klaar te maken op de barbecue.

Recept: lamsvlees spies op de barbecue

Lamskotelet marinade maken

Eerst de marinade dan maar: Maak de ui schoon en snipper hem fijn en doe hetzelfde met de knoflook.

Neem dan een diepe schaal en vermeng daarin de olijfolie met de ui en de knoflook.

Voeg daarna de een snufje kruizemunt en een snufje tijm toe. Dan de chilisaus, de dragon en het citroensap.

Voeg uiteindelijk naar smaak wat peper toe aan de marinade. Alles goed roeren tot een geheel. Nu kan de lamskoteletjes in de marinade.

Bereiding lamskoteletjes op de Barbecue

Bereiding lamskoteletjes op de Barbecue

Zorg ervoor dat het vlees aan alle kanten goed in aanraking is geweest met de marinade. Zodat de lamskotelet de marinade goed tot zich neemt.

Laat nu het vlees even in de marinade staan zodat de ingrediënten goed in het vlees kunnen trekken. In de tussentijd kun je bijvoorbeeld een lekkere mojito cocktail klaarmaken!

Rooster nu de lamskoteletjes boven de barbecue in ongeveer 10 minuten gaar. Leg de lamskoteletjes eerst op direct vuur. Dit zorgt dat het vet wat aan de lam zit gaat smelten. Leg het vervolgens op indirect vuur en laat de lam verder garen tot het heerlijk rosé is.

Vergeet niet om tijdens het roosteren de lamskoteletjes zo nu en dan in te smeren met de marinade!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *