- BBQ recepten | Barbecue recepten - http://bbq-recepten.nl -

Geroosterde saté met een ketjapsaus…

…loopt het water je al in de mond? Zoja dan zou ik verder lezen, want dit barbecue recept is inderdaad erg lekker en simpel te maken! Zelf maak ik mijn saté van varkenslapjes of hamlapjes, maar natuurlijk kun je ook voorgesneden vlees kopen!

Ingredienten voor dit bbq recept:

500 gram varkenslappen2 el bruine (basterd)suiker
1 limoen1 rode peper
1 sjalot2 tl sambal
2 el zonnebloemolie8 el ketjap manis (zout)
2 tl koriander1 ui
2 tenen knoflook

Neem een grote diep schaal en doe daarin 2 eetlepels ketjap. Voeg nu de zonnebloemolie, de sambal en het korianderpoeder toe en roer dit goed dooreen. Maak nu de ui en knoflook schoon en snij deze heel fijn. Voeg deze toe aan het mengsel.

Snij de varkenslapjes in kleine blokjes. De vetrandjes maken het vlees vaak wat malser, vandaar dat ik het meestal laat zitten. Je kunt ze natuurlijk ook wegsnijden! Leg nu het satévlees in de marinade, dek de schaal af. Laat het vlees minstens 1 uur in de koelkast staan en roer het af en toe om. Rijg het vlees uiteindelijk aan de satéprikkers.

Neem voor de ketjapsaus wederom een diepe schaal. Vermeng hierin 6 eetlepels ketjap met de bruine suiker en het sap van de limoen. Pel het sjalotje en snipper het fijn. Roer de fijngesnipperde sjalot door de ketjap heen. Neem nu de spaande peper, maak hem schoon, verwijder de pitjes en witte randen aan de binnenkant en snij hem in ringetjes. Ook de spaanse peper mag nu door de saus heen geroerd worden ;)!

Rooster de satéspiezen in ongeveer 7 minuten gaar boven een hete barbecue. Laat de gasten uiteindelijk naar smaak de ketjapsaus over de spiezen heen scheppen, maar vergeet niet om er zelf op tijd bij te zijn!