Rundergehakt is een van de ingrediënten (net zoals zalm of biefstuk) waarmee je heel gemakkelijk de lekkerste bbq recepten kunt klaarmaken.

Vandaag hebben we een recept waarmee je in een handomdraai de lekkerste gehakt-spiezen maakt. Gezond, want mager, en erg lekker!

Gehakt-spiezen van de bbq

400 gram rundergehaktuien
knoflookpeper en zout
paprikapoeder1 rode paprika
eierenmargarine

Voorbereidingen gehakt op de barbecue

In dit bbq recept gebruiken we rundergehakt. Je kunt natuurlijk ook lamsgehakt of half-om-half gehakt gebruiken.

Realiseer je dan wel dat het recept vetter wordt. Rundergehakt is van de soorten gehakt die in Nederland gemakkelijk verkrijgbaar zijn over het algemeen het minst vet.

Haal het gehakt uit de koelkast als je ermee wil gaan werken. Je hoeft het in tegenstelling tot ander vlees niet op kamertemperatuur te laten komen voordat je gaat beginnen.

Doe het gehakt in een diepe kom waarin je gemakkelijk kunt kneden. Voeg naar smaak peper en zout toe en doe er een eitje bij (je kunt er ook voor kiezen om alleen het eigeel toe te voegen).

Snijd nu de ui, de knoflook en de paprika fijn. Hoe kleiner de stukjes hoe lekkerder de gehaktspiezen van de bbq worden. Doe dus je best om zo gelijkmatig mogelijk kleine stukjes te snijden ;).

Doe de groenten bij het gehaktmengsel en voeg nu een theelepel paprikapoeder toe. Kneed het gehaktmengsel goed door tot alle ingrediënten goed door het vlees zijn vermengd.

De gehakt-spiezen maken

Neem vervolgens houten of ijzeren spiesjes. Gebruik je houten spiezen? Week deze dan eerst in heet water om te voorkomen dat ze in brand vliegen op de bbq.

Maak kleine gehaktballetjes en rijg deze aan de spiezen. Je kunt ook het gehakt in de lengte om de spies heenkneden, dat gaat sneller.

Zorg er in ieder geval voor dat het gehakt gelijkmatig van dikte om de spies heen zit. Zo zorg je ervoor dat het vlees boven de bbq gelijkmatig gaar wordt.

Leg de spiezen afgedekt in de koelkast tot het moment dat de bbq gaat beginnen. Rooster de gehaktspiezen in enkele minuten gaar.

Check de gaarheid van de spiesjes en serveer ze met een frisse saus en wat lekkere salade. Eet smakelijk van dit lekkere bbq-recept voor gehakt-spiezen!