- BBQ recepten | Barbecue recepten - http://bbq-recepten.nl -

Een simpel barbecue recept met biefstuk

Biefstuk blijft een ontzettend populair stuk vlees om klaar te maken op de barbecue. Een beproefd barbecue recept blijft natuurlijk de simpele bereiding: kort roosteren boven heet vuur en daarna rustig laten garen aan de zijkant van je bbq, beetje peper en zout erover en klaar ben.

In dit barbecue recept wijk ik af van die simpele methode. In dit bbq recept met biefstuk wordt het vlees een nacht gemarineerd waarna het een heerlijke smaak krijgt. Iets minder simpel maar toch erg lekker.

Ingrediƫnten voor dit barbecue vlees recept

2 biefstukken van goede kwaliteit2 el sojasaus (ketjap)
2 el oestersaus1 tl kerrie
peper en zoutolijfolie

Bereidingswijze van dit barbecue recept met biefstuk

Zoals je al las in de inleiding van dit recept is het de bedoeling dat de biefstuk 24 uur marineert in de koelkast. Begin daarom de avond van tevoren aan dit recept. Neem om te beginnen een diepe kom waar de biefstukken helemaal inpassen. Meng in deze kom de eetlepels van de sojasaus met twee eetlepels oestersaus. Voeg daarna een theelepel kerrie toe.

Hak nu de basilicum goed fijn en roer de fijngesneden blaadjes door de biefstuk marinade. Leg nu de biefstuk in de marinade en roer de marinade goed over het vlees heen. Keer de biefstuk halverwege om zodat de smaak van de marinade goed in het vlees trekt.

Is het vlees goed genoeg gemarineerd en is het weer goed? Steek dan de barbecue aan. Rooster het vlees kort, 1 a 2 minuten per kant, boven de hete kolen. Leg daarna de biefstuk aan de zijkant van de barbecue waar het minder heet is. Laat de biefstuk hier nog ongeveer 5 minuten roosteren. Eet smakelijk van dit barbecue recept met biefstuk.