Ribeye is een van de populairste biefstuksoorten op de markt. Dit komt vooral om het vlees van de ribeye meestal erg mals en sappig is doordat het doorregen is met vet. Op de barbecue smaakt rib-eye, net als entrecote natuurlijk, erg goed. Daarom hierbij een uitermate simpel recept!

Ribeye van de barbecue - ingredienten

ribeyepeper en zout
1 el maiskiemoliekeukenpapier

Met biefstuk soorten vind ik zelf altijd dat het zo simpel mogelijk moet! De smaak van het vlees is zo goed dat het zonde is om er allerlei kruiden overheen te doen die de smaak van het rundvlees overheersen. Daarom dus een eenvoudig recept!

Dep de ribeye droog met het keukenpapier en bestrijk hem met olijfolie. Rooster hem nu boven een hete barbecue maximaal 8 minuten. Korter is natuurlijk prima als je van raw houdt, langer is eigenlijk zonde van het vlees!

Zodra de ribeye goed geroosterd is hem bestrooien met peper en zout. Serveren met een stokbroodje met kruidenboter en eventueel een simpele salade!

Categories: bbq vlees recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *