Een heerlijke entrecote van de bbq!

categorie: bbq vlees recepten • ingredienten: print dit recept

Beoordeel dit bbq recept

Om andere mensen te laten weten of dit BBQ recept wel echt de moeite waard is kun je hieronder aangeven wat jij van dit recept vindt.

Entrecote smaakt erg lekker van de barbecue! In dit recept wordt de entrecote gemarineerd in een marinade op basis van rode wijn! Denk erom dat de entrecote niet te lang geroosterd wordt, net zoals biefstuk smaakt entrecote beter als hij medium of rauw van de bbq komt!

Ingredienten voor dit barbecue vlees recept

2 entrecotes1 laurierblad
1 sjalotjenootmuskaat
1 el oliezout en peper
1 kopje rode wijn

Om de entrecote een goede smaak te geven is het verstandig om deze de avond van te voren, of anders ‘s ochtends al in de marinade te zetten! Dit zorgt ervoor dat de marinade goed in het vlees trekt!

Snipper het sjalotje goed fijn en snij het laurierblad in kleine stukjes. Vermeng nu deze ingredienten met de olie een snufje nootmuskaat de rode wijn en voeg naar smaakt zout en peper toe. Leg de entrecote nu in de marinade en keer het vlees een aantal keren om. Zorg ervoor dat het vlees minimaal 12 uur kan marineren.

Als de barbecue goed op temperatuur is kan de entrecote vervolgens in ongeveer 8 minuten geroosterd worden! Om de entrecote ‘raw’ te serveren kan hij wat korter op de barbecue!