Ga je dit weekend lekker bbq-en en heb je zin om zelf aan het werk te gaan met het bereiden van een aantal lekkere bbq recepten met vlees? Dan vind je op deze pagina een vijftal bbq recepten op basis van vlees die eigenlijk bij geen enkele bbq mogen ontbreken. Zelf lekkere bbq recepten met vlees maken is echt niet moeilijk :)!

Wil je alle bbq recepten met vlees bekijken? Dan kan dat natuurlijk op deze pagina. Heb je zelf lekkere bbq recepten met vlees? Laat het ons dan weten door een mailtje te sturen.

Over bbq recepten met vlees

Voordat we beginnen met het aanwijzen van vijf recepten met vlees eerst een paar algemene opmerkingen als je wil bbq recepten met vlees wil bereiden:

  • Koop je vlees zo vers mogelijk. Over het algemeen is vlees van de slager net wat beter dan vlees uit de supermarkt. Hou je van gemak? Koop dan bbq vlees in de supermarkt, ga je voor kwaliteit: bezoek je favoriete slager.
  • Vlees bereiden boven de hete kolen van een bbq betekent automatisch extra smaak aan je vlees. Rooster vlees niet te lang, dan wordt het droog. Te kort roosteren kan lekker zijn, zeker bij biefstuk, rib-eye of entrecote. Andere soorten vlees, zeker varkensvlees, moeten van binnen gaar zijn.
  • Marineer je bbq vlees minstens 12 uur voordat je de bbq aansteekt. Ook kun je ervoor kiezen om de bbq recepten met vlees de avond van te voren te bereiden. Je kunt het vlees dan de hele nacht in de koeling laten marineren: dat zorgt voor nog meer smaak.

Biefstuk van de bbq

Biefstuk van de bbq is een all-time-favorite voor jong en oud. Biefstuk is een stuk vlees van hoge kwaliteit dat vooral opvalt door de malsheid. De lekkerste biefstuk koop je echt bij de slager: zoek naar mooi rood vlees en maak het vervolgens met dit bbq recepten klaar: simpel, smaakvol en gezond.

Karbonade in citroen/rozemarijn marinade

Karbonade is de basis van veel lekkere bbq recepten. In dit recept wordt haas- of schouderkarbonade (afhankelijk van je smaak en het budget) op smaak gemaakt met een heerlijk kruidenmengsel op basis van rozemarijn, ketjap en suiker. Dit bbq recept met een oosters tintje vind je hier.

BBQ-en met kalfsvlees

Kalfsvlees is super-lekker als je het goed marineert en kort roostert boven de bbq. In dit recept, afkomstig van een goede Franse slager, wordt het kalfsvlees gemarineerd in een marinade van witte wijn, citroen en diverse kruiden. Een van de lekkerste bbq-recepten die ik uit gegeten heb :).

Hamburgers van de bbq

Zelfgemaakte Hamburgers zijn voor iedereen die van vlees houdt een ware traktatie. Volwassenen kunnen een goede hamburger waarderen maar kinderen die mee-bbq-en zullen ook kunnen genieten van de rijke smaak van een zelfgemaakte hamburger van de bbq. Hier een lekker bbq recept voor zelfgemaakte hamburgers.

Entrecote van de bbq

Een lekkere entrecote zal bij echte vleesliefhebbers zeker in de smaak vallen. In dit bbq recept met vlees wordt de entrecote gemarineerd in een heerlijk kruidenmengsel. Maak de entrecote na het roosteren op smaak met wat peper en zout. Rooster een entrecote 3 tot 6 minuten afhankelijk van de garing van het vlees.