Biefstuk op de barbecue is om meerdere redenen een goed idee! Natuurlijk omdat biefstuk hartstikke lekker is, maar daarnaast is biefstuk ook een mager stuk vlees wat lekker mals blijft en snel gaar is! Hierbij een bbq recept waarin biefstuk wordt gemarineerd in een teriyaki marinade!

Ingredienten voor dit BBQ vlees recept

500 gram biefstuk1 paprika
1 tl maizena2 el wijnazijn
1 el basterdsuiker3 el ketjap
1/2 tl kaneelpoeder1/2 tl gemberpoeder

Voor de marinade van dit barbecue recept meng je de azijn, de ketjap, de maizena, de basterdsuiker en het kaneelpoeder goed door elkaar! Eventueel kan je nog een klein scheutje droge sherry toevoegen! Roer dit goed door elkaar tot een mooie egale marinade ontstaat.

Snij de biefstuk in kleine blokjes en laat de stukjes vlees vervolgens minimaal 2 uur marineren. Als het bbq-vlees goed gemarineerd is de paprike schoonmaken en in kleine stukjes snijden. Rijg uiteindelijk de paprika en het vlees om-en-om aan spiezen.

Bak de spiezen op een hete barbecue in een paar minuten gaar! Het is lekker als het vlees van binnen nog een beetje gaar is. Drupper tijdens het barbecueen nog wat van de marinade over de biefstuk heen!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *