Een biefstuk van de bbq: heerlijk! Met dit eenvoudige bbq recept maak je in een handomdraai een heerlijk mals biefstukje klaar die gemarineerd wordt met een kruidige pesto op basis van rucola sla. Rooster de biefstuk niet te lang boven de bbq: daardoor wordt het vlees te droog en de biefstuk taai. Kort grillen boven een hete bbq is het devies.

Ingredienten voor dit barbecue vlees recept

400 gram biefstukknoflook
peper en zoutsjalotjes
4 el olijfolie2 el balsamico azijn
2 bosuitjesrucola sla

Om de biefstuk een lekkere maar bijzondere smaak te geven wordt hij in dit recept gemarineerd met pesto! Deze pesto wordt gemaakt op basis van rucola sla! Was om te beginnen de rucola goed schoon en verwijder de steeltjes. Doe hetzelfde met de bosuitjes. Pureer vervolgens de bosui en de rucola sla en voeg de twee eetlepels balsemico azijn toe. Voeg aan dit mengsel druppelsgewijs de olijfolie toe. Breng uiteindelijk de pesto op smaak met peper en zout.

Snij in de biefstuk met een scherp mes kleine inkepingen. Bestrijk vervolgens het vlees met de pesto en laat het ongeveer een half uur marineren, bij voorkeur buiten de koelkast! Pel ondertussen de sjalotjes en maak van vier bollen knoflook de teentjes iets los. Neem nu twee stukken aluminiumfolie en leg hier de knoflook en sjalotjes op. Besprenkel deze met olijfolie en strooi er, naar smaak, zeezout overheen! Vouw nu het aluminiumfolie dicht.

Nu de biefstuk gemarineerd is kan deze in ongeveer 8 minuten (korter als je van rauw houdt) op een hete barbecue geroosterd worden. De pakketjes met daarin de sjalotjes en bosuitjes kunnen in ongeveer 20 minuten gepoft worden! Serveer deze bij de biefstuk voor een heerlijk barbecue gerecht! Heb je zin in biefstuk van de bbq? Met dit recept maak je snel een lekkere biefstuk klaar!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *