Een heerlijk BBQ vlees recept uit Marokko zijn deze Keftas gehaktballetjes. Natuurlijk op basis van lamsgehakt maar je kunt natuurlijk altijd rundergehakt nemen. Wel veel kruiden in dit barbecue recept, dus daar moet je wel van houden!

BBQ vlees recept ingredienten

1 ei1 tl kaneelpoeder
1 mespuntje chilipoeder1 tl komijnpoeder
3 tl paprikapoederLamsgehakt
1 ui2 tenen knoflook
verse muntverse koriander
zout

Neem een diepe kom en doe hierin het ei. Hak daarna de ui en de knoflook fijn, de knoflook natuurlijk fijner dan de ui. Doe de ui en de knoflook bij het ei en voeg daarna het paprikapoeder, het komijnpoeder, het chilipoeder, de kaneel en uiteindelijk een snufje zout toe. Hak de verse munt en de verse koriander fijn en doe deze bij het mengsel. Neem van de munt ongeveer 10 blaadjes (maak met de rest een lekkere Mojito cocktail!), de koriander mag iets meer zijn.
Meng uiteindelijk het gehakt door het mengsel en meng alles heel goed door. Maak nu met de hand rolletjes of kleine balletjes van het gehakt. Om ze gelijk gaar te krijgen op de barbecue kun je ze het beste even dik maken, ongeveer 2 centimeter is prima. Rooster de balletjes op een hete bbq in een kleine 10 minuten gaar!
Marokkaanse gehaktballetjes: een heerlijk en snel te maken barbecue recept!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *