Een biefstuk van de bbq smaakt natuurlijk erg goed als je hem in zijn geheel bakt met wat peper en zout. Ook op andere manieren kun je biefstuk echter heerlijk klaarmaken boven de bbq. In dit recept wordt de biefstuk gemarineerd en vervolgens met diverse groenten aan een spies geregen: kort op de bbq grillen en smullen maar!

Ingrediënten voor dit bbq recept

2 biefstukken (ongeveer 300 gram)olijfolie
ketjap1 ui
knoflookcitroensap
champignons1 paprika
sambal1 ui
peper en zout

Dit bbq recept bereiden

Voor je begint met dit bbq recept eerst een opmerking over biefstuk grillen op de bbq. Biefstuk is een heel mals stuk vlees dat je kort moet bbq-en. Hoe langer je het vlees op de bbq laat grillen hoe droger het wordt. Omdat in dit recept de biefstuk aan spiezen geregen wordt is het aan te raden de stukken biefstuk niet te klein te maken: dat zorgt er namelijk voor dat je niet in korte tijd je biefstuk te doorbakken maakt.

Begin het recept met het maken van de marinade. Meng hiervoor in een diepe kom (waar de gesneden biefstuk gemakkelijk bij past als de marinade erin zit) een eetlepel ketjap met 1 eetlepel olijfolie. Pers hier twee tenen knoflook bij en druppel er wat citroensap door. Snipper de ui fijn en meng deze door de biefstuk marinade. Meng tenslotte een klein schepje sambal door de marinade. Even goed roeren, proeven en eventueel nog wat extra smaak toevoegen door een van de ingrediënten toe te voegen.

Doe nu de gesneden biefstuk bij de marinade en bedruip het vlees aan alle kanten. Zet het vlees afgedekt de koelkast en laat het daar minimaal 2 uur staan. Idealiter marineer je bbq vlees een hele nacht in de koelkast. Zo weet je zeker dat alle smaken goed in het vlees doordringen.

Biefstuk spiezen maken

Als het vlees voldoende gemarineerd is kun je beginnen met het maken van de spiezen. Rijg hiervoor afwisselend een stuk vlees, een grof stuk rode ui, een stuk champignon en een stuk paprika aan een spies. Bedruip de spiezen nog eens met de marinade en grill de biefstuk vervolgens boven een gloeiende bbq in korte tijd lekker rosé. Hoe korter de biefstuk op de bbq ligt hoe meer rosé deze is. Grill de biefstuk naar smaak en een smakelijk van dit lekkere bbq recept voor biefstuk!