Via de e-mail kwam het volgende bbq recept binnen. In dit bbq recept met vlees maak je in een korte tijd een heerlijke spies klaar met biefstuk, paprika en ui. Erg lekker maar zeker ook gezond, biefstuk is mager vlees en verder bestaat die spies alleen uit groente. Heb je zelf lekkere bbq recepten met vlees die je wilt delen laat het ons dat weten.

Engrediënten voor dit bbq recept met vlees

500 gram (haas)biefstuk1 ui
lange satéprikkerszout en peper
4 tenen knoflook4 el ketjap
1 pot geroosterde paprika's1 el gembersiroop
olijfolie

Vlees op de barbecue is pas echt lekker als je het ruim van tevoren marineert. Begin daarom ruim van tevoren met dit bbq vlees recept met het marineren van de biefstuk. Neem hiervoor een diepe kom en schenk hierin de ketjap en de gembersiroop. Roer het goed door en zet het opzij. Snijd nu de biefstuk in vierkante blokjes van ongeveer 2cm. Doe het vlees bij de marinade en roer het goed door. Zet het vlees in de marinade minimaal 2 uur in de koelkast. Nu kun je mooi andere voorbereidingen treffen voor je bbq feest!
Leg nu de lange satéprikkers in heet water om te voorkomen dat ze verbranden boven de barbecue. Maak de knoflook schoon en snijd hem in twee helften. Snij nu de ui ook in grote stukken van ongeveer 2 cm centimeter. Haal drie stukken geroosterde paprika uit de olie en snijd deze uiteindelijk ook in grote stukken.
Neem vervolgens een saté en rijg hier om en om biefstuk, paprika, ui en knoflook aan de spies. Bedruip de vlees spiezen met de marinade en leg ze op een grote schaal. Is je barbecue goed voorverwarmd dan kunnen de spiezen in ongeveer 6 minuten gaar gebakken worden. Lekker met een stokbroodje en een heerlijke bbq saus, eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *