BBQ Vlees Marineren – Een lekker marinade recept voor vlees

Wil je een lekker recept voor een marinade die je voor verschillende soorten vlees kunt gebruiken?

Zoek dan niet verder, vandaag op bbq-recepten.nl een heerlijk recept om zowel kip, rund-, varkens- en lamsvlees te marineren.

Simpel en eenvoudig maar daarom niet minder smakelijk. Hierbij dit bbq recept om al jouw vlees lekker te marineren.

Ingrediënten voor een heerlijke BBQ vlees marinade

ketchupverse knoflook
balsamico azijn1 sinaasappel
bosje verse rozemarijnolijfolie
paprikapoederzout en peper

Zo maak je de lekkerste marinade voor al je bbq vlees

Je bbq vlees marineren doe je natuurlijk om het vlees een nog betere smaak te geven. Vooral kip en varkensvlees lenen zich goed voor een lekkere marinade, aangezien beide vleessoorten minder smaak van zichzelf hebben dan lams- of rundvlees. 

Toch kun je ook die vleessoorten heel goed marineren voor nog meer smaak. Een goede marinade geeft extra smaak aan je bbq-vlees zonder dat deze overheerst, je moet het vlees nog wel proeven.

Marineren kost veel tijd, idealiter begin je de avond of dag voordat je gaat barbecueën al met het marineren van je vlees. Laat het vlees vervolgens een nacht in de marinade in de koelkast staan

Schep de marinade terwijl het vlees in de koelkast staat regelmatig nog even over het vlees heen voor een nog betere smaak. 

Ook kun je tijdens het barbecueën nog wat van deze heerlijke marinade over het vlees heen schenken zodat zoveel smaak uit de marinade in het vlees komt.

Voor dit bbq recept voor een lekkere marinade begin je met de azijn. Schenk hiervan 20 centiliter een grote kom. Neem het liefst een wat duurde witte-wijnazijn of balsamico-azijn

De smaak hiervan is vaak net wat beter. Voeg aan de azijn 25 centiliter ketchup toe en pers er een paar tenen knoflook bij (3 tot 5, afhankelijk van je smaak). Rasp nu de schil van de sinaasappel fijn en snijd de sinaasappel daarna door de midden. 

Pers het sap van een helft van de sinaasappel bij de azijn en ketchup en voeg de fijngeraspte schil toe.

Roer het mengsel nu eerst goed door en voeg nu een klein bosje fijngesneden rozemarijn toe (alleen de naaldjes). 

Schep nu 2 of 3 grote eetlepels paprikapoeder toe en roer de marinade opnieuw goed door elkaar. Roer tenslotte 20 centiliter olijfolie door de marinade en proef of deze op smaak is. 

Eventueel kun je naar smaak nog extra peper, zout, paprikapoeder, knoflook of sinaasappel toevoegen. Laat het vlees voordat je begint met bbq-en geruime tijd marineren, hoe langer je marineert hoe beter de smaak op de bbq!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *