- BBQ recepten | Barbecue recepten - http://bbq-recepten.nl -

BBQ speklapjes in pittig-zoete marinade

Ditmaal een wat ingewikkelder recept voor speklapjes van de barbecue. Het ingewikkelde zit hem overigens alleen in de extra voorbereidingstijd, want verder is dit best wel een eenvoudig recept. We marineren de speklapjes eerst in een pittige maar zoete marinade waarna de speklapjes boven een hete bbq en boven een stukje aluminiumfolie geroosterd worden.

Ingredienten voor dit barbecue vlees recept

4 speklapjes1 grote ui
2 tenen knoflook2 el olie
zout1 el tabasco
1 el worcestersaus3 el honing
1 el azijn1 blikje tomatenpuree

Maak de ui en de knoflook schoon en snipper ze fijn. Verhit de olijfolie in een wok en fruit de knoflook en de gesnipperde ui op een laag vuur. Voeg nu de inhoud van het blikje tomatenpuree toe en bak deze ongeveer 2 minuten mee.

Meng in een maatbeker 50 ml water met de honing en de azijn. Voeg dit mengsel toe aan het mengsel van de tomaat, de ui en de knoflook. Breng deze marinade nu op smaak met de tabasco, een snufje zout en de worcestersaus.

Laat vervolgens de marinade goed afkoelen. Zodra deze koud is de speklappen minstens een half uur in de marinade laten liggen, zodat de marinade goed in kan trekken.

Uiteindelijk de bereiding op de barbecue: rooster de speklapjes in ongeveer 10 minuten gaar op een hete barbecue. Eventueel de speklapjes roosteren op een stuk aluminiumfolie, zodat de barbecue geen vlam vat door weglekkend vet uit de speklapjes.