Een lekkere t-bone steak van de bbq valt niet te versmaden. Zelf heb ik een t-bone het liefst zonder marinade maar met een flinke snuf zout en peper van de bbq. Helaas kan dat niet altijd bij T-Bone steak en andere soorten rundvlees: sommige t-bones zijn simpelweg niet mals genoeg om zonder marinade te bereiden op de bbq.

Een marinade op basis van bier biedt dan een goede uitkomst: bier maakt rundvlees malser doordat bier de vezels in het vlees zachter maakt. Lees hier hoe je een heerlijke t-bone van de bbq klaarmaakt in een marinade van bier en knoflook.

Ingrediënten voor dit bbq recept

T-Bone steak
knoflook
zout en peper1 flesje donker kier
olijfoliebruine basterdsuiker

Bereidingswijze

Maak allereerst de marinade voor de t-bone steak. Neem een diepe kom en schenk hierin het flesje donker bier. Voeg hier twee eetlepels bruine basterdsuiker aan toe en pers er naar smaak knoflook bij (begin met twee teentjes). Leg de t-bone steaks (of andere soorten biefstuk) in de marinade en laat het vlees nu minstens 4 uur marineren. Beter is het om dit bbq recept een dag voordat je wil gaan barbecueën te bereiden: het vlees kan dan de hele nacht rusten en de smaken van de marinade opnemen.

Haal het vlees geruime tijd voor je wil gaan barbecueen uit de marinade en dep het droog met wat keukenpapier. Schenk wat olijfolie over de steaks en zorg ervoor dat beide zijdes van de steaks goed ingevet raken. Bestrooi de t-bones nu met wat versgemalen peper en zout. Grill de steaks boven een hete houtskoolbarbecue in ongeveer 8 minuten raw tot medium. Wil je medium of doorbakken steaks? Laat ze dan langer op de bbq liggen. Laat het vlees voordat je het gaat eten even rusten: dat komt de smaak ten goede.

Eet smakelijk van dit heerlijke vlees recept voor de bbq, heb je zelf lekkere barbecue recepten? Laat het ons dan weten!