- BBQ recepten | Barbecue recepten - http://bbq-recepten.nl -

BBQ recept voor Lamsvlees als kebab

Lamsvlees blijft voor veel mensen een brug te ver als het aankomt op een bereiding op de bbq. Jammer, lamsvlees heeft een heerlijke smaak en bij bereiding boven de hete kolen van je bbq komt deze nog beter tot zijn recht. Vandaag een recept voor lamskebabs van de bbq, een recept dat ik vond op de website van Jamie Oliver.

Ingrediƫnten voor lamskebabs van de bbq

500 gram lamsvleeskorianderzaadjes
2 rode uien2 rode pepers
paprikapoeder2 kruidnagels
peper en zoutkomijn
olijfolie

Dit bbq recept voor lamsvlees maken

Deze lamskebabs moeten op een stokje geregen worden. Om te voorkomen dat je houten stokjes verbranden op de bbq is het verstandig om deze eerst te wellen in heet water. Gebruik je houten stokjes, begin de bereiding van dit recept daar dan mee.

Nu verder met de marinade voor het lamsvlees. Neem een vijzel en doe hier de komijn, het korianderzaad, de kruidnagels, het paprikapoeder en een flinke snuf peper en zout in. Vijzel de kruiden tot een fijn poeder en doe er dan een viertal eetlepels olijfolie bij. Roer door tot je een dikke kruidenpasta hebt, voeg eventueel nog wat extra olijfolie toe als de marinade te dik lijkt.

Snijd nu op een plank het lamsvlees in gelijkmatige vierkante blokjes (of vraag de slager dit voor je te doen). Doe het lamsvlees samen met de marinade in een diepe kom en zet deze 40 tot 80 minuten afgedekt in de koelkast. De smaken van de marinade kunnen zo in het lamsvlees trekken.

Snijd als de marineer-tijd bijna voorbij is de ui en rode peper in grove stukken. Rijg dan de stokjes met lamsvlees afgewisseld met rode peper en stukken ui. Lamsvlees kun je rose eten, houd je daarvan rooster het vlees dan 5 minuten boven een hete barbecue. Keer de stokjes regelmatig om zodat alle kanten lekker knapperig worden.

Serveer het lamsvlees met een simpele salade en een lekker stuk brood. Ook knoflooksaus past prima bij dit bbq recept voor lamsvlees. Eet smakelijk en veel plezier tijdens de bereiding van dit Jamie Oliver recept voor lamsvlees van de barbecue.