Als je van lamsvlees houdt dan is dit bbq recept er zeker eentje voor jou! In dit recept worden heerlijke lamskoteletjes gemarineerd in een kruidige marinade waarna je de lamskoteletten kort roostert boven de hete kolen van je barbecue. Begin wel tijdig met marineren, zoals altijd bij bbq recepten waarin je het vlees marineert, zodat de lekkere smaken goed in het lamsvlees kunnen trekken.

4 lamskoteletjes1 citroen
pepertijm
munt (gedroogd)1 teen knoflook
chilisausdragon
1 uiolijfolie

Begin de bereiding van dit bbq recept met het schoonmaken en snipperen van de ui. Geef daarna de teen knoflook dezelfde behandeling en doe ze beide in een diepe schaal. Voeg twee eetlepels olijfolie toe en roer de ingrediënten even goed door. Voeg daarna een kleine snufje munt en een klein snufje tijm toe. Voeg daarna een eetlepel chilisaus, een klein beetje dragon en twee eetlepels citroensap toe. Maak de marinade voor het lamsvlees tenslotte af met peper naar smaak. Roer de marinade goed door.

Leg nu de lamskoteletten in de marinade en schep met een lepel de marinade goed over het vlees heen. Zet het lamsvlees in de koelkast en laat het daar minstens een uur staan. Langer is beter en idealiter marineer je het lamsvlees een dag voordat je de bbq wilt aansteken.

Zodra je het vlees lang genoeg hebt laten marineren is het tijd om het lekker te gaan roosteren boven een hete barbecue. BBQ de lamskoteletjes in ongeveer 10 minuten gaar, een beetje rose mag en bbq het lamsvlees zeker niet te lang. Daar wordt het namelijk droog van en dat is zonde van het heerlijke lamsvlees. Eet smakelijk van dit heerlijke bbq recept met lamsvlees.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *