BBQ recept: varkenshaasje in honing ketjap marinade

categorie: bbq vlees recepten • ingredienten: , print dit recept

Beoordeel dit bbq recept

Om andere mensen te laten weten of dit BBQ recept wel echt de moeite waard is kun je hieronder aangeven wat jij van dit recept vindt.

Het BBQ weer laat ons ernstig in de steek de laatste weken en dat is ontzettend jammer. Gelukkig belooft het de komende week beter te worden dus hierbij een nieuwe barbecue recept dit keer een recept met varkenshaas.

BBQ Vlees recept ingrediënten

1 varkenshaasje3 el ketjap
2 tl citroensapspiezen
4 tl honing

Maak eerst de marinade voor dit bbq recept. Meng hiervoor in een kom de honing met het citroensap en de ketjap. Roer de marinade goed door en zet hem even weg. Leg de spiezen, als je houten gebruikt, in heet water zodat ze niet verbranden boven de bbq. Snijd nu de varkenshaas (of varkenshaasjes) in gelijke blokjes. Marineer de blokjes varkenshaas minimaal 2 uur in de marinade. Zet het vlees onder het marineren wel in de koelkast.
Rijg nu de varkenshaas aan de houten spiezen en rooster ze boven een hete bbq in ongeveer 10 minuten gaar. De varkenshaasjes mogen best een beetje rosé zijn als je ze oppeuzelt! Eet smakelijk met dit lekkere bbq recept!