Varkensvlees van de bbq is om meerdere redenen een goed alternatief voor rundvlees of vis van de grill. Zo is varkensvlees vaak wat goedkoper dan rundvlees of vis. Daarnaast is goed varkensvlees erg mager en lekker sappig als je het goed bereid. Vandaag een bbq recept voor varkens-ribkarbonades of varkenskoteletjes in een zoete marinade.

Ingrediënten voor dit bbq recept voor varkensvlees

ribkarbonade of koteletjeszonnebloem olie
balsomico azijnketjap
honingzoet paprikapoeder
peper en zoutknoflook
1 kleine ui

Dit bbq recept maken

Neem om te beginnen een diepe kom waar de varkenskarbonades of koteletten gemakkelijk kunnen. Dit recept is geschreven voor vier tot zes stukken vlees. Doe een flinke scheut zonnebloemolie in de kom en voeg twee eetlepels azijn toe. Doe hier vervolgens een ruime theelepel honing bij en roer kort door.

Voeg nu een theelepel paprikapoeder en een theelepel ketjap toe aan het mengsel en pers er tenslotte naar smaak knoflook bij (begin met een teen). Snipper een klein uitje fijn en voeg deze ook toe aan de marinade voor het varkensvlees. Maak de marinade tenslotte op smaak met peper en zout.

Vind je de marinade nog te weinig smaak hebben voeg dan extra paprikapoeder, honing of azijn toe. Lijkt de marinade te droog, voeg dan wat extra zonnebloemolie toe.

Neem nu het je koteletten of karbonades en leg deze in de marinade. Bedruip ze zodat het vlees aan alle kanten in aanraking komt met de smaken van de marinade. Dek de schaal af en zet deze minstens twee uur, maar liever een hele nacht, in de koelkast.

BBQ tijd 🙂

Steek de bbq aan (het liefst met kolen natuurlijk) en rooster de koteletten of karbonades boven het heetste gedeelte van de bbq in enkele minuten gaar. Varkensvlees mag een beetje rosé zijn van binnen, maar zorg er wel voor dat het vlees goed gaar is.

Eet smakelijk van dit lekkere bbq recept voor varkensvlees van de bbq of grill! Lekker met een groene salade en een kruidenstokbroodje maar ook goed te gebruiken als onderdeel van een grote bbq met verschillende soorten vlees en vis.