BBQ Recept met varkenshaas- Varkenshaas-spiesjes met bosuiDe lekkerste bbq recepten vind je natuurlijk op bbq-recepten.nl. Vandaag een nieuw recept waarin we varkenshaas marineren in een marinade van bosui en oregane.

Kort roosteren boven een hete bbq en smullen maar! Meer lekkere bbq recepten met vlees natuurlijk op deze site via deze link.

Ingrediënten voor dit bbq recept met varkenshaas

1 varkenshaasolijfolie
peper en zoutbosui
oregano (gedroogd)ontbijtspek of pancetta
pruimen zonder pit (gedroogd)

Varkenshaas is een prima vlees-soort om te bereiden op de bbq. Belangrijk bij het roosteren van varkenshaas is dat je het vlees niet te lang boven de hete kolen houdt: dan wordt het namelijk droog, taai en hierdoor minder lekker. Rooster de varkenshaas kort boven een hete bbq voor het lekkerste resultaat.

Bereidingswijze

Begin de bereiding van dit bbq recept met de marinade. Vermeng hiervoor drie eetlepels olijfolie met een snuf peper en zout. Voeg een eetlepel gedroogde (of fijngehakte verse) oregano toe. Snijd nu de varkenshaas in vierkante blokjes die ongeveer allemaal dezelfde grootte hebben. Leg de blokjes varkenshaas in de marinade en zet ze minstens 4 uur in de koelkast zodat het vlees de lekkere bbq smaken op kan nemen.

Als het vlees lang genoeg heeft gestaan is het tijd voor het maken van de spiesjes. Neem een gedroogde pruim en rol deze in pancetta of ontbijtspek. Snijd de bosui in stukken van ongeveer 2 centimeter. Leg de houte spiezen in heet water om te voorkomen dat ze aanbranden op de bbq.

BBQ spiezen maken

Neem een houten satestokje en rijg hier om en om een stuk varkenshaas en een stuk bosui aan. Is het stokje bijna vol? Rijg dan aan het eind een pruim in pancetta. Heb je pruimen over? Dan kun je ervoor kiezen om ook het begin van de bbq-spies een pruim te rijgen.

Rooster de varkenshaasspiezen in ongeveer 6 minuten gaar. Rooster het vlees zeker niet te lang om bovengenoemde reden! Serveer de spiezen met een frisse salade en een stuk brood. Ook kun je dit bbq recept natuurlijk prima combineren met een van onze andere bbq recepten. Eet smakelijk van dit heerlijke bbq recept met varkenshaas.