Entrecote is volgens velen, naast natuurlijk de rib-eye, een van de lekkerste stukken vlees voor bereiding op de barbecue. Niet voor niets vond je op barbecue recepten al eerder een bbq recept voor entrecote. Hierbij een tweede recept voor entrecote van de barbecue

Ingredienten voor dit barbecue recept

entrecote50 ml olijfolie
verse peterselie, rozemarijn en tijmpeper en zout
1 ui2 tenen knoflook

Neem de ui en de knoflook en maak beide goed schoon. Hak ze vervolgens fijn, waarbij de uit wat grover gehakt mag worden dan de knoflook. Hak vervolgens de rozemarijn,tijm en peterselie fijn en maak een mengsel van deze kruiden, de ui, knoflook en uiteindelijk de olie.

Voeg naar smaak peper en zout toe aan het kruidenmengsel en bestrijk vervolgens de entrecotes met het mengsel. Zet de entrecote een paar uur (hoe langer hoe meer smaak) in de koeling om de smaak van het kruidenmengsel goed te laten doordringen tot het vlees.

Rooster de gemarineerde entrecotes ongeveer 3 minuten per kant op de barbecue. Naargelang je smaak kun je ervoor kiezen om de entrecotes korter (raw) of langer (well-done) te roosteren. Vergeet niet om het barbecue rooster goed in te vetten!

Eet smakelijk met dit heerlijke barbecue recept waarin een goede entrecote de hoofdrol speelt.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *