Kalfsvlees is in Nederland aan een opmars bezig. De heerlijke smaak en het malse vlees leent zich ook uitstekend voor een bereiding op de bbq. Niet elk stuk kalfsvlees kun je op de bbq bereiden, vraag je slager om advies. In dit recept marineren we kalfskoteletjes in een eenvoudige Franse marinade. Kort boven de bbq en dan smullen maar. De marinade kun je ook voor andere soorten kalfsvlees gebruiken.

Ingrediënten voor dit bbq recept met kalfsvlees

kalfskoteletjespeper en zout
1 sjalot1 citroen
witte wijn azijnwitte wijn
tijmrozemarijn

Bereiding van dit recept

Vraag je slager om goed kalfsvlees dat mooi roze van kleur is. Te wit kalfsvlees is niet lekker en goed kalfsvlees heeft een klein vetrandje. Voor dit recept voldoen 4 kalfskoteletten, maar je kunt ook ander kalfsvlees nemen.

Neem voor de marinade een soepbord of grote schaal. Was de citroen onder de kraan goed schoon en snijd hem doormidden. Rasp de schil van de halve citroen in de schaal. Voeg nu anderhalf glas witte wijn (ongeveer 2dl) toe aan de rasp. Maak de sjalot schoon en snijd hem in hele dunne ringetjes en voeg hem toe aan het citroen/witte wijn mengsel.

Schenk een scheutje witte-wijn azijn toe. Maak nu de kruiden schoon en hak ze fijn. Je hebt van zowel de tijm als de rozemarijn een paar takjes nodig. Voeg de kruiden toe aan de marinade voor het kalfsvlees en maak de marinade op smaak met wat peper en zout. Proef de marinade of deze goed op smaak is. Je kunt altijd nog wat van de ingrediënten toevoegen.

Het kalfsvlees marineren

Leg nu het kalfsvlees in de marinade en verdeel de marinade goed over het vlees. Laat het vlees twee tot vier uur marineren in de koelkast. Nog wel even keren tussentijds. Rooster het kalfsvlees boven een hete bbq in ongeveer 8 minuten gaar. Kalfsvlees wordt erg droog als je het te lang roostert, pas daar dus mee op.

Eet smakelijk met dit heerlijke recept voor kalfsvlees van de bbq!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *