- BBQ recepten | Barbecue recepten - http://bbq-recepten.nl -

Barbecue vlees recept voor een heerlijke gegrillde t-bone steak

Tijdens mijn vakantie in Toscane, aanrader, at ik in een piepklein restaurant een heerlijke t-bone steak van de barbecue. De t-bone woog 700 gram en gelukkig hoefde ik hem niet alleen op te eten. Hierbij een recept voor de t-bone: verplicht grillen, dit heerlijke stuk vlees.
Een T-Bone steak kennen wij in Nederland als een entrecote, de naam is afkomstig vanwege het t-vormige stuk lendewervel dat nog in de steak aanwezig is. Zoals meestal met dit soort heerlijke stukken vlees bereid je hem op de barbecue met een simpel recept zodat de smaak van het vlees optimaal tot zijn recht komt.

T-Bone steak van de barbecue benodigheden

4 t-bone steaks2 eetlepels olijfolie
peper en zout2 tenen knoflook

Belangrijk tijdens het bereiden van dit barbecue recept is de factor tijd. Laat het vlees rustig op kamer temperatuur komen terwijl je buiten je barbecue aansteekt. Maak nu in een kom een marinade. Vermeng hiervoor twee eetlepels olijfolie met de twee tenen knoflook en voeg uiteindelijk peper en zout toe. Smeer de beide kanten van de T-bone steak goed in met het mengsel en laat ze vervolgens 20 minuten marineren.
Leg nu de T-bone steaks op het heetste stuk van de barbecue en schroei het vlees aan beide kanten in ongeveer 1 minuut dicht. Leg vervolgens de T-bones op een minder heet stuk van de barbecue en laat ze ongeveer 9 minuten garen. In 9 minuten is de T-bone medium gaar. Houd je van raw vlees rooster de T-bone dan 4 tot 6 minuten boven het minder hete gedeelte van de barbecue.
Serveer de T-tone op een houten plank, rasp er wat kaas overheen en smullen maar!