Enige tijd geleden las je op bbq-recepten al hoe je met asperges een heerlijk vegetarisch bbq gerecht klaar kon maken. Vandaag een bbq recept met asperges dat niet vegetarisch is. In dit barbecue recept lees je namelijk hoe je asperges in ham op de barbecue kort grillt voor een smakelijk eindresultaat.

Ingrediënten voor Asperges in Ham van de bbq

1 kilo verse witte aspergeszout
16 plakken beenhamkruidenboter

Asperges zijn vooral verkrijgbaar in het voorjaar. Dit is de periode waarin het witte goud in Limburg wordt geoogst en binnen 1 dag in heel Nederland in de winkel ligt. Asperges zijn erg gezond en ook van de barbecue zijn ze erg lekker.

In dit recept worden de asperges eerst kort gekookt en daarna omwikkeld met ham. Daarna rooster je de asperges korte tijd boven de hete kolen waarna je heerlijk kunt smullen van dit barbecue recept.

Schil allereerst de asperges met behulp van een aspergeschiller. Snij de uiteindes van de asperges af en bewaar deze, eventueel met de schillen, voor een heerlijke aspergesoep. Als je de asperges hebt geschild blancheer je ze kort in kokend water met zout. Laat ze ongeveer 2 a 3 minuten in het kokende water liggen.

Leg de plakken ham plat op je werkblad en bestrijk deze met kruidenboter. Leg nu op elke plak ham 1 of 2 asperges en rol de ham op. Laat de asperges in ham nu even liggen zodat de kruidenboter in de asperge kan trekken.

Laat iemand ondertussen de barbecue aansteken zodat deze goed is opgewarmd als je de asperges wilt gaan grillen. Rooster de asperges kort boven een hete bbq. Zodra de ham lekker bruin begint te worden is dit bbq gerecht klaar om lekker op te eten! Eet smakelijk van dit heerlijke bbq recept met asperges en ham.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *