Zeewolf is een heerlijke vis die je op veel manieren kunt bereiden. Ook boven de barbecue-grill kan zeewolf prima bereid worden. Niet te lang roosteren, dan wordt de vis namelijk droog en dat is zonde van de heerlijke stevige zeewolf. Veel bbq plezier de komende week, het bbq weer lijkt namelijk prima te worden!

Ingrediënten voor dit bbq recept

600 gram zeewolf1 chorizo-worst
peper en zout1 el salie
olijfoliehouten spiezen

Bereidingswijze van dit visrecept voor de bbq

Zoals altijd met bbq recepten die op een spies gegrilld worden: leg de spiezen eerst in een bakje heet water zodat de spiesjes niet verbranden boven de bbq. Ga dan gelijk verder met de vis. Snijd de zeewolf in vierkante blokjes. Ga dan verder met de chorizo door deze in dunne plakjes te snijden.

Rijg nu om en om de vis en de chorizo aan een spies. Zodra de vis op is de spiezen op een bord leggen en bestrooien met de salie. Voeg naar smaak zout en wat peper toe en sprenkel wat olijfolie over de vis-spiesjes.

Rooster de vis boven een hete bbq in ongeveer 6 tot 8 minuten gaar. Zeker niet te lang grillen boven de bbq want dat komt de smaak van de zeewolf niet ten goed. Eet smakelijk van dit heerlijke bbq vis recept. Hopelijk kunnen we er als bbq-liefhebbers veel van genieten de komende zomer.

Categories: bbq vis recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *