Verse vis, schelpdieren en schaaldieren kunnen veelal allemaal op de barbecue klaargemaakt worden. In deze lijst zullen we het hebben over de verschillende vissen voor op de barbecue. Veel voorkomende vissen voor op de barbecue zijn de kabeljauw, zalm, (zee) tong, forel en inktvis.

Bereiding van de vis op de barbecue kan op diverse manieren. Enkele voorbeelden zijn: direct op de grill, in aluminiumfolie (als pakketje), op een houten plank, in een barbecue visklem of op een barbecue spies.

Hoe vis barbecueën

Al een beetje verraden hierboven. Maar vis kan op diverse manieren bereid worden op de barbecue. We zullen de meestvoorkomende kort behandelen. Een die wij niet behandelen is de meest logische, direct op de barbecue grill. Zorg er dan wel voor dat de vis wat ingevet is zodat deze niet vastplakt aan de grill.

Vis in aluminiumfolie op de barbecue

Vis in aluminiumfolie op de barbecue is de meest veilige manier. Neem voldoende aluminiumfolie zodat de vis goed verpakt zit. Vis in aluminiumfolie is vooral geschikt voor visfilets.

Het fijne aan een vispakketje is dat de sappen in het pakketje blijven. Daarnaast blijven de kruiden en citroenen goed op de vis zitten. Een nadeel van vis in aluminiumfolie is dat je de echte barbecue smaak mist.

Vis in aluminiumfolie is handig voor vis dat snel uit elkaar valt zodra het gaar is. Vis in een pakketje is over het algemeen zeer snel gaar.

Vis in een klem op de barbecue

Vis tussen een visklem is ideaal voor hele vissen. De visklem houdt de vis stevig vast en kan eenvoudig verplaats en gedraaid worden.

Vis voor tussen een visklem: dorade, forel, zeebaars en diverse schol en tong.

Vis aan een barbecue spies

Vis aan een barbecue spies is geschikt voor vissoorten die stevig is. Anders valt de vis van de barbecue spies in de barbecue.

Gebruik bij voorkeur geen ronde barbecue spiesen. Een platte barbecue spies zorgt voor meer stevigheid.

Vis voor op de Barbecue

Zoals gezegd benoemen wie hier alleen de echte vissen en niet de schaal-en-schelpdieren.

Zalm op de barbecue

BBQ Vis recept met zalm en tomaat

Zalm is erg lekker voor op de barbecue. Bak deze indirect of in folie. Zo zorg je dat de zalm goed gaart en niet uit elkaar valt. Hieronder een aantal zalm barbecue recepten.

Een BBQ vis recept met zalm kan prima op je menu staan als je weinig tijd hebt om je bbq avond voor te bereiden maar toch een verrassend gerecht wilt serveren. Hierbij een barbecue recept waarin zalm samen met tomaat en citroen tot een heerlijk vispakketje wordt gemaakt.

Recept: zalm met tomaat in een pakketje

Zalmfilet marineren in een honing-mosterd marinade, kort laten rusten, even op de barbecue en uiteindelijk: een heerlijk visgerecht voor elk bbq-feest!

Recept: zalm in honing mosterd marinade

Een goed stuk vis op de barbecue is niet te versmaden. Met het volgende recept, speciaal voor een zomerse barbecuedag, maakt U snel en eenvoudig een heerlijk visgerecht klaar wat in enkele minuten gaar is!

Recept: zalm spies met gamba’s

n dit eenvoudige barbecue recept maak ik in no-time een heerlijk gemarineerde zalmfilet klaar. Een lekker bbq gerecht om samen met een simpele salade en een heerlijk stokbroodje met kruidenboter van te smullen.

Recept: zalm in honing ketjap marinade

Kabeljauw op de barbecue

kabeljauw op de barbecue

Kabeljauw uit de supermarkt vind je in de supermarkt als filet. Op de markt of in een viswinkels is het vaak mogelijk om een hele kabeljauw te kopen. Kabeljauw is de laatste jaren erg duur geworden. Veel van onderstaande recepten kunnen ook met goedkopere witvissen bereid worden.

Zodra kabeljauw gaar is valt het stukje filet snel uit elkaar. Maar daarom altijd een pakketje van de kabeljauwfilet.

Vandaag op barbecue recepten een recept voor gegrilde kabeljauw. Omdat kabeljauw los van structuur is wordt de vis ook in dit bbq recept verpakt in aluminiumfolie voordat je hem op de barbecue roostert!

Recept: gegrilde kabeljauw recept voor de barbecue

Kabeljauw is een heerlijke vissoort die ook op de barbecue prima te bereiden is!

Bijvoorbeeld door hem lekker te kruiden en hem daarna kort te roosteren op de barbecue gewikkeld in aluminiumfolie!

Recept: kabeljauwfilet van de barbecue

Forel op de barbecue

Forel op de barbecue. Forel is verkrijgbaar als hele vis of filet. Gebruik voor de barbecue altijd een hele forel. Dit maakt het gewoon veel lekkerder.

Hierbij een lekker recept voor forel, regenboogforel of zalmforel: gemakkelijk om te maken en heerlijk om te eten. Ik marineer de forel eerst in een marinade van sinaasappel en kruiden. Daarna in een vis rooster grillen boven de bbq en smullen maar.

Recept: forel van de barbecue in sinaasappel-dille marinade

Een lekker vis recept voor de bbq waarin zalmforel gevuld wordt met verse kruiden en groenten.

Recept: gevulde zalmforel voor op de barbecue

Zeebaars op de barbecue

BBQ-Vis recept Zeebaars van de bbq met tomaat en knoflook

Koop een hele maar schoongemaakte zeebaars voor op de barbecue. De zeebaars is goed stuk vis met veel vlees. Beetje zout en aantal verse kruiden is al voldoende voor deze geweldige vis. Gebruik een visklem om de zeebaars eenvoudig te bereiden op de barbecue.

Wij hebben 1 recept voor de zeebaars op de barbecue. In de toekomst zullen er vast meer bij komen.

Recept: zeebaars van de bbq met tomaat en knoflook

Schol op de barbecue

barbecue schol van de bbq

In dit recept krijgt de vis een heerlijk Frans smaakje met wat Provençaalse kruiden en knoflook. Wist je trouwens dat in België de schol onder de naam pladijs verkocht wordt?

Recept: schol van de barbecue met knoflook en kruiden