Vis op de bbq: tong, garnalen en mosselen!

categorie: bbq vis recepten • ingredienten: , , print dit recept

Beoordeel dit bbq recept

Om andere mensen te laten weten of dit BBQ recept wel echt de moeite waard is kun je hieronder aangeven wat jij van dit recept vindt.

Zo op het eind van de zomer nog maar eens een lekker bbq recept. Dit keer een recept met tong, of een andere visfilet, waar we pakketjes van maken met groenten, mosselen en garnalen. Lekker en eenvoudig!

Ingrediënten voor dit bbq vis recept

1 tong gefileerd 3 el olie
150 gram garnalen (gepeld) 1 prei
1 teen knoflook 150 gram gekookte mosselen
3 el citroensap 150 gram geraspte wortels
aluminiumfolie peper en zout

Bereidingswijze van dit bbq vis recept

Dit bbq recept met vis start in de keuken waar de groentemix klaargemaakt wordt. Snijd de prei in kleine ringetjes en was hem goed. Verhit daarna in een hapjespan de olie en pers het teentje knoflook erbij. Voeg de geraspte wortel en de fijngesneden prei toe en bak deze op een laag vuur in ongeveeer 5 minuten gaar. Voeg naar smaak peper en zout en maak het mengsel af met het citroensap.
Scheur nu vierkante stukken van het aluminiumfolie. Leg op elk stuk aluminiumfolie een schepje van het groentemengsel. Snijd de tongfilet in gelijke stukken en leg op elke stuk folie een gelijk deel van de vis. Verdeel de mosselen en de garnalen over de pakketjes en voeg naar smaak zout toe. Vouw nu de pakketjes dicht. Rooster de vis op de bbq in ongeveer 15 tot 20 minuten gaar.