Verse tonijn gemarineerd voor de barbecue

categorie: bbq vis recepten • ingredienten: print dit recept

Beoordeel dit bbq recept

Om andere mensen te laten weten of dit BBQ recept wel echt de moeite waard is kun je hieronder aangeven wat jij van dit recept vindt.

Lekker weer, een paar stukken verse tonijn en een brandende barbecue, een smakelijkere combinatie bestaat niet! Met dit visrecept voor de barbecue maakt U in een handomdraai een heerlijk gerecht klaar. Ook mensen die niet zo van vis houden vinden tonijn trouwens vaak erg lekker!

Ingredienten voor dit barbecue vis recept

2 flinke moten tonijn4 el olijfolie
1 sjalotje4 el fijngesneden koriander
3 tenen knoflook4 el citroensap
1 tl gemalen komijnzout
cayennepeper

Doe alle ingredienten, met uitzondering van de tonijn, in een schaal en meng alles goed door elkaar. Houd een klein beetje koriander apart. Wees voorzichtig met het zout en de cayennepeper, voeg dit naar smaak toe!

Leg vervolgens de stukken tonijn in een grote schaal. Schenk nu de marinade over de vis heen. Om de smaak goed in te laten trekken is het belangrijk om de tonijn nu minimaal 1 uur in de koelkast te laten staan!

Als de barbecue goed op temperatuur is kan de vis vervolgens in ongeveer 10 minuten geroosterd worden. Denk erom de tonijn halverwege eenmaal te keren. Tonijn hoeft niet helemaal gaar te zijn. Juist als het binnenste nog rozig is smaakt hij extra lekker!

Uiteindelijk kan de tonijn geserveerd worden met de laatste blaadjes koriander en een citroenpartje!