Verse forel van de barbecue

categorie: bbq vis recepten • ingredienten: print dit recept

Beoordeel dit bbq recept

Om andere mensen te laten weten of dit BBQ recept wel echt de moeite waard is kun je hieronder aangeven wat jij van dit recept vindt.

Nog een heerlijk visgerecht voor de barbecue is deze vers gegrllde forel. Dit recept valt vooral op zijn eenvoud. Meer dan een paar verse forellen, een flinke portie zout en wat olie heeft U niet nodig! Met behulp van een vistang maakt U daarmee snel een eenvoudig een heerlijke vers gegrilde forel klaar om Uw vingers bij op te eten!

Ingredienten voor dit barbecue recept

4 verse forellenolijfolie
zeezout

Breng 1 liter koud kraanwater op smaak met zeezout. Spoel de forel onder de kraan zowel van binnen als van buiten goed af. Als de vis goed schoon is mag deze vervolgens een half uurtje in het zoute water gelegd worden.
Nu kan de forel ingesmeerd worden met de olie. Eenmaal ingesmeerd met olie kan de forel in de vistang geklemd worden waarna ze op de barbecue gelegd kan worden. Afhankelijk van de grootte van de forel is hij nu in ongeveer 20minuten gaar!