Lekker: Gamba's van de BBQ met een spaans tintje

categorie: bbq vis recepten • ingredienten: print dit recept

Beoordeel dit bbq recept

Om andere mensen te laten weten of dit BBQ recept wel echt de moeite waard is kun je hieronder aangeven wat jij van dit recept vindt.

Op internet vond ik het volgende recept waarin gamba’s, waar ik al eerder een recept over plaatste, met een spaanse tintje op de barbecue klaargemaakt worden. Ook voor dit recept mogen zowel verse als diepgevroren gamba’s gebruikt worden!

Ingredienten voor dit bbq vis recept

8 gamba'speper en zout
olijfolie1 spaanse peper
1 limoen

Neem voor dit recept grote gamba’s die nog in hun pantser zitten. Laat dit pantser zitten en wrijf elke gamba goed in met grof zeezout en cayennepeper. Bestrijk ze nu met olijfolie.

Rooster de gamba’s nu boven een gloeiend hete barbecue in ongeveer vier minuten. Zorg er in ieder geval voor dat de buitenkant van de gamba’s een mooi geroosterd kleurtje heeft. De binnenkant van de gamba’s is nu nog niet helemaal gaar en daarom nog lekker mals! Vind je het geen prettig idee om rauwe vis te eten dan kun je de gamba’s gerust nog wat langer op de barbecue laten liggen!

Serveer de gamba’s met de heel fijngesnipperde spaanse peper en pers uiteindelijk een partje limoen over de gamba heen! Een lekkere barbecue avond gewenst!