Kreeft, je houdt ervan of je houdt er niet van, een tussenweg is er niet! Omdat de barbecue voor veel mensen een steeds luxere aangelegenheid wordt hierbij een bbq vis recept voor kreeft! Eerst koken en dan lekker roosteren, simpeler kan niet!

Ingredienten voor bbq vis recept

2 kreeften2 tl paprikapoeder
300 gram boterpeper en zout
1 citroen

Weer een barbecue recept waarbij je in de keuken begint… Zet een pan met koud water op het fornuis en doe hierin de twee nog levende kreeften. Voeg een beetje zout toe en breng het water aan kook. De kreeften sterven nu een vriendelijke dood, waarschijnlijk merken ze het niet eens (dat geloof ik tenminste graag ;)). Als het water kookt de kreeften ongeveer 4 minuten doorkoken.
Haal de kreeft vervolgens uit het water en snijd ze in de lengte door. Verwijder daarna de ingewanden en leg de kreeft even weg. Maak in de tussentijd een mengsel van de boter met de peper en het paprikapoeder. Bestrijk de kreeften op het snijvlak met de boter. Wees niet te zuinig, maar houd een klein beetje boter over.
Rooster de kreeften op het snijvlak vervolgens 6 minuten op een hete barbecue. Draai de kreeft na de eerste zes minuten op de barbecue om en rooster ze vervolgens nog 10 minuten. Smeer ondertussen de resterende boter op de kreeft. Na ongeveer een kwartier op de barbecue is de kreeft klaar.

Vind je het zielig om levende kreeften te gebruiken? In de meeste winkels kun je ook kreeft uit de diepvries kopen! Is ook erg lekker om voor dit bbq recept te gebruiken!

Categories: bbq vis recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *