
Kabeljauw is een heerlijke vissoort die ook op de barbecue prima te bereiden is!
Bijvoorbeeld door hem lekker te kruiden en hem daarna kort te roosteren op de barbecue gewikkeld in aluminiumfolie!
Natuurlijk is verse kabeljauw erg lekker, zelf maak ik dit recept meestal klaar met kabeljauw uit de diepvries!
Ingredienten voor dit barbecue vis recept
kabeljauwfilet | olijfolie |
tomaten | zout en peper |
rozemarijn | ui |

Kabeljauw op de BBQ
Zoals in de inleiding al stond te lezen is het lekkerder om verse kabeljauw te gebruiken voor dit barbecue recept. Ook diepvries kabeljauw voldoet echter prima!
Verse kabeljauw koop je bij een viswinkel of op de markt. De kiloprijs van de kabeljauw is de laatste jaren flink gestegen. Een goedkoper visje wat lijkt op de kabeljauw is Pollak.
Pollak wordt vaak gebruikt voor kibbeling omdat de kabeljauwprijs te duur is geworden.
Bereiding en ingrediënten kabeljauwfilet op de BBQ
Snij de tomaten en de ui in plakken. Leg de kabeljauwfilet op een groot stuk aluminiumfolie en bestrijk de vis met olijfolie.
Leg op elke vis twee of drie plakken tomaat en ui. Bestrooi met rozemarijn en voeg naar smaak peper en zout toe.
Besprenkel de vis vervolgens met olijfolie en vouw het aluminiumfolie dicht, zodat een stevig pakketje ontstaat.
Op een hete barbecue kunnen de pakjes nu in ongeveer 15 minuten gebakken worden. Heerlijk met bijvoorbeeld aardappelsalade en een stuk stokbrood!
2e recept Kabeljauwfilet van de BBQ
Een extra kabeljauwfilet recept voor op de barbecue. Vis is gezond en kabeljauw een goed product is een extra recept.
Ook in dit recept worden de kabeljauwfilets verpakt in aluminiumfolie. De kans dat de kabeljauwfilet uit elkaar valt is groot.
De volgende ingrediënten worden gebruikt voor dit kabeljauwfilet recept:
- Kabeljauwfilet (4 porties)
- Azijn
- 1 teen knoflook
- Sambal
- 1 ui
- 1 el ketjap
- zonnebloemolie
- 1 tl laos kruid
Kijk tussendoor wel of de vispakketjes wellicht eerder klaar zijn. Een droge vis is niks aan.
Geef een reactie