Kabeljauw van de barbecue!

categorie: bbq vis recepten • ingredienten: print dit recept

Beoordeel dit bbq recept

Om andere mensen te laten weten of dit BBQ recept wel echt de moeite waard is kun je hieronder aangeven wat jij van dit recept vindt.

Kabeljauw is een heerlijke vissoort die ook op de barbecue prima te bereiden is! Bijvoorbeeld door hem lekker te kruiden en hem daarna kort te roosteren op de barbecue gewikkeld in aluminiumfolie! Natuurlijk is verse kabeljauw erg lekker, zelf maak ik dit recept meestal klaar met kabeljauw uit de diepvries!

Ingredienten voor dit barbecue vis recept

kabeljauwfiletolijfolie
tomatenzout en peper
rozemarijnui

Zoals in de inleiding al stond te lezen is het lekkerder om verse kabeljauw te gebruiken voor dit barbecue recept. Ook diepvries kabeljauw voldoet echter prima!

Snij de tomaten en de ui in plakken. Leg de kabeljauw op een groot stuk aluminiumfolie en bestrijk de vis met olijfolie. Leg op elke vis twee of drie plakken tomaat en ui. Bestrooi met rozemarijn en voeg naar smaak peper en zout toe. Besprenkel de vis vervolgens met olijfolie en vouw het aluminiumfolie dicht, zodat een stevig pakketje ontstaat.

Op een hete barbecue kunnen de pakjes nu in ongeveer 15 minuten gebakken worden. Heerlijk met bijvoorbeeld aardappelsalade en een stuk stokbrood!