Gevulde forel van de BBQ!

categorie: bbq vis recepten • ingredienten: , print dit recept

Beoordeel dit bbq recept

Om andere mensen te laten weten of dit BBQ recept wel echt de moeite waard is kun je hieronder aangeven wat jij van dit recept vindt.

De forel is een zoetwatervis die in Nederland steeds meer aan populariteit wint. Zowel van de barbecue als uit de oven is forel prima te bereiden. In dit barbecue recept wordt de forel gevuld met tomaat.

Ingredienten voor dit BBQ vis recept

4 forellen2 el olijfolie
1 bosje tijm2 tenen knoflook
2 tomatenpeper en zout

Vraag de visboer of hij de de forellen schoonmaakt, of koop in de winkel schoongemaakte forellen. Snij de tomaten in plakken en snij de knoflook in kleine stukjes. Bestrooi de buikholte van de forellen met peper en zout. Vul vervolgens de buikholtes met de gesneden tomaat en de knoflook. Verdeel uiteindelijk de tijm over de vissen.

Nu kunnen de forellen boven een hete barbecue geroosterd worden in een visklem. Als je geen visrooster hebt kan de forel ook in aluminiumfolie gewikkeld worden. Reken ongeveer een kwartier op een hete barbecue tot de forel gaar is. Vergeet niet om ze regelmatig te keren, dit zorgt voor een heerlijk krokant korstje!